Торт «полуничне серце» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Всім любителям домашньої випічки хочу розповісти, як приготувати торт "полуничне серце" - неймовірно апетитний, яскравий, смачний і зовсім нескладний. Приголомшливий десерт для дітей і дорослих.
Це дуже ніжний тортик, він повітряний і насичений. Свіжі ягоди в поєднанні з вершковим сиром і збитими вершками - це приголомшливий крем, який буквально тане в роті. При бажанні можна додати також трохи м'яти для тих, хто любить її смак і аромат. До речі, кількість цукру ви також можете зменшити, якщо не любите надто солодкі тортики.
- Вершкове масло - 150 грам
 - Цукор - 250 грам
 - Горіхи - 100 грам (мигдаль або фундук)
 - Борошно - 125 грам
 - Полуниця - 1 кілограм
 - Вершковий сир - 350 грам
 - Молоко - 100 мілілітрів
 - Вершки - 1.5 склянки (для збивання)
 - Желатин - 20 грам
 - Яйце - 3 штуки
 - Лимон - 1 штука
 - Розпушувач - 2 чайних ложки
 

1. Для початку потрібно включити духовку і розігріти її до 180 градусів. Щоб приготувати тісто, збийте яйце 100 грам цукру, додайте молоко і розм'якшене вершкове масло. Всипте просіяне з розпушувачем борошно, перемішайте до однорідності. В кінці додайте подрібнені горіхи.

2. Жароміцних форму (якщо є серце - ідеально, якщо ні, то можна потім вирізати за формою) змастіть маслом і присипте борошном. Викладіть тісто, розрівняйте і відправте в духовку. Випікайте корж близько 40-45 хвилин до сухої сірники. Після викладіть на решітку і нехай як слід охолоне.

3. Відкладіть трохи ягід в сторону для прикраси, а решта вимийте і подрібніть в блендері до стану пюре. Вичавіть сік лимона і додайте в ягоди. Додайте желатин, заздалегідь замочений у воді. Окремо збийте вершки з цукром, що залишився. Додайте в ягідно-желейну масу. Слідом викладіть вершковий сир і збийте все до однорідності міксером.

4. Остиглий корж акуратно розріжте на два. Викладіть в ту ж форму один корж, розподіліть рівним шаром половину крему.

5. Слідом - другий корж і залишився крем.

6. Приберіть форму в холодильник на пару годин. Відкладену раніше полуницю вимийте, обсушити і наріжте. Прикрасьте вже добре застиглий тортик перед подачею. Смачного!