Турецькі солодощі
(покроковий рецепт з фото)
Вони, хто бував в Туреччині, знають, як там люблять готувати різні ласощі. Їх придумано стільки, що все за один відпустку не спробуєш. Але є особливо улюблені і знайомі багатьом людям у світі.
Сьогодні розповім вам, як приготувати турецькі солодощі, а саме - рахат-цибулею. Цей десерт варто любити вже хоча б за те, що він досить простий, але з іншого боку оригінальний. Має багато варіацій основи і додаткових інгредієнтів. Наприклад, додайте горішки або цукати.
- Чорнослив - 300 грам
- Обкладинка, паличка - 1 штука
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 4 склянки
- Крохмаль картопляний - 1 Склянка
- Мигдаль мелений - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Фундук смажений мелений - 1 Ст. Ложка
- Цедра лимону - 3 чайних ложки

Курагу подрібніть в блендері до дрібних шматочків. Крохмаль розведіть в холодній воді.

Зваріть сироп з 4-х склянок води і цукру. Коли цукор розчиниться, додайте в нього курагу, цедру і корицю. Варіть суміш 10 хвилин. Потім процідіть рідину.

Додайте до сиропу фундук, крохмаль і мигдаль. Варіть масу 5 хвилин, помішуючи. Потім перелийте її в застелену фольгою форму. Залиште лукум на 3-4 години до застигання.

Готовий рахат-лукум наріжте порційними шматочками, а потім обваляйте їх у цукровій пудрі. Приємного чаювання!