Рецепт Турецькі солодощі фото

Турецькі солодощі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Турецька кухня
Фрукти, Сухофрукти, Чорнослив
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Десерти

Вони, хто бував в Туреччині, знають, як там люблять готувати різні ласощі. Їх придумано стільки, що все за один відпустку не спробуєш. Але є особливо улюблені і знайомі багатьом людям у світі.

Сьогодні розповім вам, як приготувати турецькі солодощі, а саме - рахат-цибулею. Цей десерт варто любити вже хоча б за те, що він досить простий, але з іншого боку оригінальний. Має багато варіацій основи і додаткових інгредієнтів. Наприклад, додайте горішки або цукати.

  • Чорнослив - 300 грам
  • Обкладинка, паличка - 1 штука
  • Цукор - 2 склянки
  • Вода - 4 склянки
  • Крохмаль картопляний - 1 Склянка
  • Мигдаль мелений - 1 Ст. Ложка
  • Цукрова пудра - 0, 5 склянки
  • Фундук смажений мелений - 1 Ст. Ложка
  • Цедра лимону - 3 чайних ложки
турецькі солодощі - фото крок 1
Курагу подрібніть в блендері до дрібних шматочків. Крохмаль розведіть в холодній воді.
турецькі солодощі - фото крок 2
Зваріть сироп з 4-х склянок води і цукру. Коли цукор розчиниться, додайте в нього курагу, цедру і корицю. Варіть суміш 10 хвилин. Потім процідіть рідину.
турецькі солодощі - фото крок 3
Додайте до сиропу фундук, крохмаль і мигдаль. Варіть масу 5 хвилин, помішуючи. Потім перелийте її в застелену фольгою форму. Залиште лукум на 3-4 години до застигання.
турецькі солодощі - фото крок 4
Готовий рахат-лукум наріжте порційними шматочками, а потім обваляйте їх у цукровій пудрі. Приємного чаювання!

Схожі рецепти