Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - чудово смачне овочеве блюдо, яке також можна подавати як оригінальний овочевий гарнір до м'яса або птиці.
Це навіть не рецепт, а скоріше механізм і принцип приготування подібних блюд. Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом - блюдо універсальне, пропорції і склад інгредієнтів тут можна змінювати скільки завгодно - по суті, беріть будь-які наявні у вас овочі, готуйте за цим рецептом - і вийде смачно. Хай щастить! 
- Часник - 4-5 зубчиків
 - Лук-пориста - 1 штука
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Імбир - 1 Чайна ложка
 - Чебрець - 1/2 чайних ложки
 - Морква - 3 штуки
 - Картопля - 2-3 штук
 - Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
 - Червоне вино - 1 Склянка
 - Томатна паста - 1 Ст. Ложка
 - Борошно - 1 Ст. Ложка
 - Сіль і перець - - За смаком
 - Масло для гасіння - 1 Ст. Ложка
 - Зелень - - За смаком
 - Зелень - - За смаком
 

Очистимо і крупно наріжемо всі овочі (у мене на фото є ще корінь таро, але він не обов'язковий).

Цибуля, часник і імбир необхідно дрібно нарубати. У каструлі розігріваємо олію, кидаємо туди цибулю, часник і імбир, а також лавровий лист і чебрець. Готуємо на повільному вогні до м'якості цибулі.

Додаємо інші овочі, а також сіль, перець і мускатний горіх. Перемішуємо і готуємо на повільному вогні ще 5-7 хвилин.

Вливаємо вино, збільшуємо вогонь до середньо-сильного. tusim, поки вино не випарується наполовину.

Потім зменшуємо вогонь до середнього, додаємо борошно і томатну пасту.

Накриваємо кришкою і тушкуємо 3-4 хвилини.

Знімаємо кришку, додаємо воду і тушкуємо, поки рідина не випарується наполовину.

Знову накриваємо каструлю кришкою, а вогонь робимо таким, щоб блюдо ледь-ледь кипіло. Тушкуємо при слабкому кипінні 20-25 хвилин - до потрібної консистенції соусу.

Солимо, перчим, посипаємо зеленню і подаємо. Тушковані овочі з червоним вином і мускатним горіхом готові!