Варення з малини з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
Любіть ароматні заготовки? М'ята хороша не тільки в найрізноманітніших компотах, але і в варення. Хочете спробувати? Тоді запам'ятовуйте цей зовсім нескладний і дуже вдалий рецепт.
Хочу розповісти вам, як приготувати варення з малини з м'ятою. Відразу звертаю вашу увагу на те, що м'ята вариться з ягодами, але в баночку не йде, так що візьміть гілочки побільше, щоб їх легко можна було витягти з варення перед закачуванням. А в іншому все досить просто і традиційно. Але про все по порядку.
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 750 грам
- Гілочка м'яти - 3-4 штук
1
Ягоди викладіть в зручну ємність для варіння варення і пересипьтецукром. Залиште на 3-4 годину (можна навіть на ніч), щоб малина пустила сік.
2
М'яту вимийте і висушіть трохи.
3
Поставте малину на вогонь, додайте м'яту і доведіть до кипіння. Після закипання приберіть вогонь і проваріть варення 5 хвилин.
4
Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.
5
Повторіть цю операцію ще двічі. Варіть після закипання 4-5 хвилин. Після третього разу акуратно дістаньте гілочки м'яти, а варення розлийте по стерилізованим баночках і закатати.