Варення з угоркі
(покроковий рецепт з фото)
Одним з улюблених моїх десертів з дитинства було кисло-солодке сливове варення з молоком. Найсмачніше сливове варення з благородною кислинкою виходить з слив сорту "угорка" або "угорка & Quot.
А ви знаєте, що зливу зберігає свої корисні властивості навіть при термічній обробці? Так, так! Сливове варення смачне і корисне. Звичайно, при цьому їм не слід зловживати і з'їдати всю банку за один присід. А рецепт, як приготувати варення з угоркі, Дивіться нижче.
- Плам"Ugorka" - 1 кілограм
- Цукор - 600 грам

Зливи помийте, дайте воді стекти.

Наколи сливи виделкою, засипте цукром і залишіть на години дві, щоб сливи пустили сік. Потім поставте на повільний вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 5 хвилин. При необхідності зніміть піну. Зніміть варення з вогню, дайте йому повністю охолонути. Повторіть процедуру ще 2 рази і розлийте гаряче варення по стерилізованим банкам, закатати чистими кришками.

Ось і ще одна смачна заготівля готова!