Vindalu
(покроковий рецепт з фото)
Для довідки: vindalu - це популярне індійське блюдо, готувати яке місцевих жителів навчили португальські моряки. Інгредієнтів для віндалу багато не потрібно, так що приготувати можна і вдома.
Не лякайтеся незнайомого назви: приготувати віндалу в домашніх умовах дуже просто. По суті, і інгредієнтів ніяких дивовижних не треба. Хіба що індійські спеції потрібні, але їх можна в будь-якому супермаркеті купити (хоча, звичайно, хороші індійські спеції можна знайти тільки в самій Індії, але будемо виходити з наявних реалій). А так, рецепт віндалу дуже простий, розбереться кожен. Хай щастить!
- Свинина - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Вершкове масло - 110 грам
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Спеції індійські - 3 чайних ложки
- Сіль - За смаком

Змішайте спеції і оцет. Повинна вийти густа паста.

У сковороді обсмажте дрібно нарізані цибулю і часник, поки цибуля не набуде коричнево-золотистого кольору. Потім додайте пасту, перемішайте і готуйте ще три хвилини на дуже слабкому. Акуратно перемішайте і ні в якому разі не допустите підгоряння спецій.

Додайте в сковороду нарізану свинину. Різати можна як крупно, так і дрібно - як вам більше подобається. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні до готовності м'яса. За потреби, додавайте в сковороду трохи води, щоб свинина не підгорає. Подавати в гарячому вигляді.