Висновок луки
(покроковий рецепт з фото)
Ні для кого не секрет, що з цибулею можна зробити смачні пироги, інші види випічки і навіть десерт. Перед цим його варто правильно підготувати. Розповідаю про рецепт, як приготувати цибульний тарт.
До лушпиння начинці варто обов'язково додати сир, так смак буде набагато м'якше і цікавіше. Ви можете використовувати готове заморожене тісто або зробити його безпосередньо перед приготуванням. Використовуйте червоний солодкий лук, свіжі або сушені трави. Подавайте пиріг після охолодження або трохи теплий.
- Пісочне тісто - 450 грам
- Червона цибуля - 3 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Чебрець свіжий - 0, 5 чайних ложки
- Сир твердий - 100 грам

1. Очистіть цибулю і наріжте його півкільцями. У сотейник викладіть вершкове масло і додайте оливкову. Викладіть цибулю в розігріте масло, приправити сіллю.

2. Обсмажуйте цибулю на середньому вогні 10 хвилин, потім зменшіть його до мінімуму і готуйте близько 40 хвилин, періодично помішуючи. Влийте бальзамічний оцет, обсмажуйте ще 10 хвилин.

3. Розкачайте тісто в тонкий пласт, викладіть по центру половину натертого сиру.

4. Поверх сиру укладіть карамелізований лук, посипте свіжим (або сушеним) чебрецем.

5. Решта краю загорніть на лушпиння начинку.

6. Додайте поверх лука залишився тертий сир.

7. Запікайте тарт в розігрітому до 210 градусів духовці 10 хвилин, потім зменшіть до 180 градусів і запікайте ще 20-25 хвилин. Готовий пиріг остудіть протягом 10-15 хвилин.