Яблучні оладки
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування яблучних оладок з корицею.
Ці легкі оладки добре подавати з йогуртом, сметаною або карамельним соусом.
- Яблук - 450 грам
- Лимонного соку - 1 Ст. Ложка
- Борошна - 6 Ст. Ложок
- Цукрового піску - 1 Ст. Ложка
- Кориці - 1/4 чайних ложки
- Розпушувача - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки

1. Розігріти духовку до 90 градусів і поставити деко всередині. Очистити яблука від шкірки і серцевини, а потім дрібно натерти їх, або натерти на крупній тертці або подрібнити в кухонному комбайні. Викласти яблука на чистий кухонний рушник або марлю і вичавити яблучний сік в невелику миску. Відставити сік в сторону.

2. Помістити терті яблука в миску і перемішати з лимонним соком. У невеликій мисці змішати борошно, цукор, корицю і розпушувач. Додати до яблучної суміші і рівномірно перемішати. Збити яйця в маленькій мисці і додати до яблучної суміші, перемішати.

3. Нагріти велику сковороду на середньому вогні з 1 столовою ложкою вершкового масла. Використовуючи ложку, поступово виливати тісто на сковороду, формуючи оладки. Смажити оладки до золотистого кольору, від 3 до 5 хвилин, потім перевернути і продовжувати смажити 3-5 хвилин з іншого боку.

4. Готові оладки викласти на паперові рушники і помістити в розігріту духовку, щоб тримати їх теплими. Додати вершкове масло в сковороду для нової партії оладок і повторити з рештою тестом.

5. Подавати оладки теплими з йогуртом, сметаною або карамельним соусом.