Яблучно-сирні оладки
(покроковий рецепт з фото)
Кожна господиня хоч раз в житті готувала оладки. Це відмінний полуденок або сніданок (особливо для діток). Ви можете поекспериментувати з рецептом і додати в тісто сир і яблука. Буде смачно!
Хочете дізнатися, як приготувати яблучно-сирні оладки? Тоді вам обов'язково стане в нагоді цей покроковий рецепт. Ароматні і оригінальні, вони стануть фаворитами у вашій кулінарній книзі, це я вам обіцяю!
- Яблуко - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія для смаження - За смаком

Яблуко вимийте і очистіть від шкірки. Натріть його на дрібній тертці, гарненько збризніть натертий фрукт лимонним соком, щоб він не потемнів. Вибирайте солодкі або кисло-солодкі сорти яблук, вони відмінно підходять для оладок.

Акуратно відокремте жовтки від білків. Останні відставте в сторону, а жовтки киньте в глибоку скляну піалку. Додайте до жовтків сирок, мідь, корицю і невелику щіпку солі. Ретельно розітріть всі інгредієнти до однорідної маси.

В отриману масу додайте натерте на тертці яблучко. Знову перемішайте все до однорідності. Якщо яблуко занадто соковите, відіжміть попередньо з нього зайвий сік.

Борошно для тіста просійте, щоб вона наситилася киснем. Тоді оладки вийдуть високими і пишними. Додайте просіяне борошно в яєчно-сирну масу, гарненько вимісіть тісто ложкою.

Яєчні білки вилийте в суху скляну піалку, додайте до них трохи лимонного соку або щіпку солі, збийте білки міксером на максимальній швидкості до стійких піків.

Збиті білки додайте в тісто для оладок. Акуратно перемішайте масу дерев'яною лопаткою або звичайної ложкою зверху вниз таким чином, щоб білки не осіли.

Візьміть сковорідку, влийте на неї невелика кількість рафінованої олії. Поставте сковорідку на вогонь і почекайте, поки вона розжариться. Викладайте ложкою на сковороду тісто для оладок, підсмажте їх з двох сторін до рум'яної скоринки.