Яловичина в чавунці в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Тушкована яловичина в духовці стає дуже ніжною, прямо тане в роті! Спробуйте і ви прекрасне блюдо - яловичину в чавунці в духовці. Рекомендую запам'ятати простий рецепт приготування!
Яловичина готується завжди довго, не має значення - тушкуйте ви її в духовці або просто на плиті в казані. Щоб м'ясо стало м'якше і ще більш ароматним, я готую його в чавунці з вином і бульйоном. Підійде бульйон як овочевий, так і яловичий. Для приготування яловичини в чавунці в духовці також знадобиться гостра домашня ковбаса (типу чоризо), бекон (або прошутто), а також овочі.
- Яловичина - 600-700 грам
 - Ковбаса гостра - 400 грам
 - Лук червоний - 1 штука
 - Морквина - 1 штука
 - Стебло селери - 2 штуки
 - Картопля - 4-5 штук
 - Помідори - 300-400 грам
 - Часник - 4-5 зубчиків
 - Гострий червоний перець - 1 штука
 - Бекон - 150 грам
 - Борошно - 1 Склянка
 - Бульйон - 0, 5 L
 - Вино - 0, 5 L
 

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. М'ясо порізати на невеликі шматочки. Морквину і цибулю порізати крупно. Перець гострий очистіть від насіння і поріжте соломкою. Картоплю порізати четвертинками. У помідорів видаліть насіння, поріжте овочі четвертинками.

До борошна додайте спеції і гарненько, так, щоб з усіх боків, обваляйте шматочки м'яса. Потім обсмажте до рум'яної скоринки м'ясо в оливковій олії. Перекладіть його в чавунець.

Обсмажте також на сковороді ковбаску, додайте її до м'яса в чавунець. Потім всі овочі, крім перцю гострого і помідорів, теж обсмажте і додайте в чавунець. Можете взяти помідори черрі і перець піро-піро, як на фото.
Картоплю слід промити гарненько, але шкірку не очищують, а так прямо і підсмажте.
Картоплю слід промити гарненько, але шкірку не очищують, а так прямо і підсмажте.

На м'ясо викладіть цибулю, морквину, селера, помідори, перець гострий і всі інші овочі. Потім картоплю посоліть і поперчіть, додайте спеції за смаком. Зверху викладіть шматочки бекону. Тепер змішайте бульйон з вином, доведіть до кипіння. Суміш вилийте в чавунець. Її повинно вистачити, щоб покрити повністю м'ясо і картоплю. Ось такий "набитий" у мене чавунець вийшов.
Надішліть його в розігріту до 250 градусів духовку з щільно закритою кришкою на години дві.
Надішліть його в розігріту до 250 градусів духовку з щільно закритою кришкою на години дві.

Потім перевірте на готовність м'ясо. Можете дати йому ще потомитися в духовці хвилин 20.
Готову яловичину в чавунці в духовці можете перекласти в тарілки.
Готову яловичину в чавунці в духовці можете перекласти в тарілки.

А можете прямо в чавунці подавати. Смачного!