Японські панкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Японські панкейкі набирають популярність у всьому світі завдяки тому, що вони надзвичайно ніжні і смачні, до того ж готуються досить просто. Рецептів багато, ділюся одним з них.
Якщо хочете урізноманітнити сніданки, особливо у вихідний день, коли нікуди не поспішайте, побалуйте себе і своїх рідних японськими панкейк. Готуйте відразу побільше, так як вони надзвичайно смачні і ніжні, скільки їх не роби, все одно буде мало. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням.
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 30 грам
- Цукор - 35 грам(20 грам - до жовтків, 15 грам - до білків)
- Розпушувач - 1 грам
- Ванільний сироп - 1 Чайна ложка (або ванільний цукор)
- Сіль - 1 щіпка
- Молоко - 20 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-1, 5 Ст. Ложки (для змазування сковороди)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка (по бажанню)

Підготуйте інгредієнти.

Відокремте жовтки і білки двох яєць.

Додайте до жовтків 20 грам цукру, розпушувач і ванільний сироп, збийте.

Частинами умішайте борошно.

Додайте 20 мл. Молока і розмішайте.

Всипте дрібку цукру і знову розмішайте.

Збийте білки з цукром в стійку піну.

Влийте жовтки до білків, акуратно змішайте, не порушуючи структури білків.

Змастіть сковороду невеликою кількістю рослинної олії і викладіть ложкою тісто. Накрийте кришкою і смажте 2 хвилини, вогонь не повинен бути занадто великим, тісто має пропектися всередині.

Зніміть кришку і додайте ще трохи тесту на кожен панкейк. Потім акуратно переверніть і підсмажте з іншого боку.

Готові панкейкі можна злегка присипати цукровою пудрою. Подавайте з джемом або кленовим сиропом. Японські панкейкі незвичайно ніжні і дуже смачні, впевнена, що вони сподобаються всім.