Закритий рибний пиріг з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Готове листкове тісто - мій рятівник. Дістала його за пару годин до запікання, а потім весь рецепт йде, як по маслу: швидко і просто. Про начинці можна не турбуватися, підійдуть різні варіанти.
Щоб вам зробити мінімум підготовчої роботи, то раджу купити консерву з сайра або сардиною. Випікання займе не більш 30 хвилин. Дізнайтеся про те, як приготувати закритий рибний пиріг з листкового тіста. Ситна випічка підійде для святкового столу, а я люблю її робити по вихідним.
- Вершкове масло - 50 грам
- Листкове тісто - 1 штука (упаковка)
- Сайра консервована - 2 штуки (банку)
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Яйце - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком

Дістаньте тісто розморожувати. А поки відваріть рис в підсоленій воді до напівготовності.

Лук чистої і Мельк narubite. Потім обсмажте його в вершковому маслі до м'якості, помішуючи.

З сайри злийте рідину, а саму рибу розімніть вилкою.

Деко змастіть рослинною олією. Тісто розділи 2 рівні частини. Однією застеліть дно дека. Духовку розігрійте до 200 градусів.

Розкладіть на тісто рис. Присолите його.

Далі викладіть сайру і цибулю. Додайте сіль і перець.

Потім закрийте начинку другим шматком тесту. Кінець сліпий. Збийте яйце, змастіть їм верхню поверхню.

Випікайте пиріг 25 хвилин в духовці. Смачного!