Запечена риба в горщику по-зауральські 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
"ця рибка, запечена під ніжним вершковим покривалом з рум'яною сирною скоринкою, виходить така смачна! & Quot. Приблизно такі компліменти зазвучать після дегустації цієї страви. Обов'язково приготуйте!
В оригінальному рецепті була тріска, але у мене сьогодні пеленгас. Але, Запевнюю вас, що будь-яка рибка буде смачна і ніжна по цьому чудовому рецептом.
А рецепт, як приготувати запечену рибу в горщику по-зауральські, простий! Запікають її в горщиках під сирною заливкою. Подають із зеленню і свіжими овочами. Готуйте з задоволенням! 
- Риба - 500 грам (пеленгас)
 - Сир - 100 грам
 - Цибуля - 1 штука
 - Майонез - 100 мілілітрів
 - Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
 - Сіль - За смаком
 - Перець - За смаком
 - Зелень - 1 пучок
 - Борошно - 2 Ст. Ложки
 

Rиbu чистий, попатраєте, видаліть плавники і голову, промийте під проточною водою, розріжте на порційні шматочки. Шматочки не робіть товщиною більше 5 сантиметрів.

Розігрійте на сковороді рослинне масло. Цибуля чистий, поріжте на кубики і пасеруйте 5 хвилин до м'якості.

Сир натріть на крупній тертці. Для заливки змішайте майонез, сир, сіль і перець.

Шматочки риби обваляйте в борошні, укласти в горщик по 2 шматка на порцію, додайте пасеровану цибулю.

Викладіть зверху заливку. Випікайте блюдо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25-30 хвилин під кришками.

Рибу можна подавати прямо в горщиках або ж викласти в плоскі тарілки. Смачного!