Запечене м'ясо під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Соковите і смачне м'ясо на святковий стіл - це ідеальне блюдо для великої компанії. Рекомендую рецепт, як приготувати запечене м'ясо під соусом, всім господарочкам.
Запечене м'ясо - це завжди безпрограшний варіант на обід або вечерю. Для приготування запеченого м'яса під соусом ми приготуємо цибульний соус. М'ясо можна взяти будь-який, навіть з кісточкою. Я використовую свинину. Дивимося далі рецепт.
- Свинина - 700 грам
- Картопля - 6-7 штук
- Цибуля - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Панірувальні сухарі - 1 Ст. Ложка
- Зелень - - За смаком
- Цибуля - 1 штука (для соусу )
- Борошно - 1 Ст. Ложка (для соусу )
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Бульйон - 2 склянки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Спеції - - За смаком
- Розмарин - - За смаком

Для приготування цибульного соусу потрібно дрібно нарізати цибулю і обсмажити його на розігрітому вершковому маслі. Викласти.

На цій же сковороді обсмажити борошно на вершковому маслі.

До борошна додати обсмажену цибулю, бульйон, томатну пасту і сіль, перець за смаком. Далі влити оцет і уварити до густоти сметани.

М'якоть яловичини обмити, нарізати на стейки і обсмажити на розпеченій сковороді до коричневої скоринки.
Картоплю очистити і нарізати на невеликі шматочки. Відварити 7 хвилин в киплячій підсоленій воді.
Картоплю очистити і нарізати на невеликі шматочки. Відварити 7 хвилин в киплячій підсоленій воді.

У форму для запікання налити трохи цибулевого соусу.

Зверху укласти обсмажені шматки яловичини і картопля. Залити соусом.

Зверху посипати сухарями і розмарином (тільки листочками).
Запікати приблизно 1 годину до м'якості м'яса.
Запікати приблизно 1 годину до м'якості м'яса.

Цибулину нарізати тонкими кільцями, обваляти в борошні.

Обсмажити цибулю на розпеченій сковороді до золотистого кольору. Викласти на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.

Готове запечене м'ясо під соусом подаємо з зеленню і цибулею обсмаженою. Смачного!