Запіканка з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Рецепти для схуднення, Рецепти без шкоди
Запіканка з буряка - ситна, смачна, святкове і більш ніж оригінальна. Це по-справжньому осіння запіканка, в яку крім буряка входять помідор, курка, і все це під ароматною сирною скоринкою.
З настанням осені страви з буряка стають одними з найпопулярніших в нашій родині. У моїй кулінарній книзі оселилося вже досить багато рецептів з буряка, але ж раніше я знала тільки вінегрет, борщ та оселедець під шубою. А тепер ми готуємо і бурякові супи-пюре, і салати, і різні запіканки, і інша смакота. Сьогодні я запропоную вам рецепт, як приготувати запіканку з буряка, яка стане повноцінним вечерею або обідом.
- Буряк - 1 штука
- Куряча грудка - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Помідор - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 3 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Базилік сушений - 1 щіпка
- Приправа для курки - 2 щіпки
- Сир твердий - 50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Панірувальні сухарі - 1/2 Ст. Ложки

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Буряк заздалегідь відваріть до м'якості. Варити буряк слід в залежності від розміру від 1 до 3 годин. Буряк середнього розміру я зварила за півтори години. Також необхідно заздалегідь відварити курячу грудку (або запекти в духовці).

Термостійкий форму для запікання змастіть рослинною олією і присипте невеликою кількістю панірувальних сухарів.

Відварену буряк поріжте тонкими кружечками або половинками кружечків (товщина - близько 5-6 мм). Викладіть буряк на дно форми. Порожнечі заповніть маленькими шматочками, щоб дно повністю було закрито буряком.

Цибулину поріжте кубиками і обсмажте на середньому вогні до прозорості. Відварену курячу грудку поріжте невеликими шматочками і змішайте з цибулею. З помідора зніміть шкірку (для цього залийте його окропом на пару хвилин, зробіть хрестоподібний надріз і зніміть шкірку) і поріжте на невеликі кубики. Додайте помідори до курки і добре перемішайте. Додайте приправу для курки, сіль і перець за смаком. Знову гарненько перемішайте. Викладіть отриману суміш на буряк.

Майонез змішайте зі сметаною, додайте до цієї суміші подрібнений часник, базилік, сіль і перець. Перемішайте. Отриманою заправкою змастіть запіканку зверху.

Завершіть всі шаром натертого на дрібній тертці твердого сиру. Надішліть запіканку в духовку на 20 хвилин (температура - 180 градусів).

Запіканка з буряків готова. Подавати можна і гарячої, і охолодженої. Їжте із задоволенням!