Запіканка з фісташками
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами рецепт оригінальної м'ясної запіканки з фісташками. Таке блюдо можна приготувати як на святковий стіл, так і на сімейну вечерю. Дуже смачно і просто.
М'ясну запіканку з фісташками готуйте так: цибуля і часник обсмажити на сковороді до м'якості. У мисці змішайте фарш, чебрець, петрушку, fistashki, коньяк, запашний перець, сіль і перець, жовтки і цибулю з часником. Форму для запікання змастіть і застеліть смужками бекону. Викладіть фарш, накрийте краями бекону. Запікайте 1, 5 годин 170 градусах. Готову страву помістіть під вантаж і поставте в холодильник на кілька годин. Смачного!
- Фарш індюшачий - 600 грам
- Фарш свинячий - 300 грам
- Бекон нарізка - 300 грам
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Масло оливкове - 1 Ст. Ложка
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Подрібнена петрушка - 1 Ст. Ложка
- Чебрець - 1 Чайна ложка
- Fistashki - 0, 4 склянки
- Сіль, спеції - За смаком

Форму для запікання змастіть маслом і вистелити смужками бекону так, щоб вони звисали через край.

Цибулю і часник подрібніть і обсмажте на сковороді до м'якості.

Змішайте в мисці фарш, чебрець, петрушку, fistashki, коньяк, запашний перець, сіль і перець, жовтки і цибулю з часником. Ретельно все перемішайте.

Викладіть фарш в форму поверх бекону і оберніть звисаючими краями бекону. Зверху накрийте фольгою.

Форму з запіканкою поставте в іншу форму більшого розміру, в яку налийте воду так, щоб він доходила до половини висоти меншою форми з запіканкою. Поставте в духовку і запікайте півтори години при 170 градусах. Готову страву помістіть під вантаж і поставте в холодильник на кілька годин. Потім можна порізати і на порції і подати на стіл в якості закуски.