Запіканка з тюфтельками
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка з тефтелі і картоплею - відмінне блюдо на обід або вечерю. Дуже смачно, ситно і корисно. До того ж блюдо дієтичне і підійде всім, кому протипоказана смажена їжа.
Готується запіканка з тефтелі дуже легко з найпростіших інгредієнтів. М'ясо можна взяти будь-який: курку, свинину, яловичину або індичку. У будь-якому випадку вийде добре. М'ясні тефтелі з картоплею в яєчно-сметанною заливанні з сиром - це безпрограшний варіант.
- Свинина - 500 грам
- Біла булка - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Куряче яйце - 1 штука
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сир - 50 грам (твердий)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування запіканки.

Білу булку або батон залийте холодною водою і відіжміть. Цибулю очистіть і сполосніть, свинину промийте. Пропустіть всі інгредієнти через м'ясорубку.

Фарсі сіль, поперчіть і ретельно перемішайте.

Картопля очистіть, помийте і наріжте пластиками товщиною 0, 7-1 сантиметр. Проваріть в каструлі з підсоленою водою 7-8 хвилин. Після викладіть шар картоплі на дно форми для запікання.

З фаршу сформуйте тефтелі, викладіть у форму. Картопля викладіть між тефтелями і по периметру форми.

У миску розбийте яйце і додайте сметану, трохи посоліть і збийте вінчиком заливку.

Картопля з тефтелі полийте сумішшю яйця і сметани.

Запікайте в духовці 30-35 хвилин при температурі 185 градусів.

Потім посипте запіканку тертим сиром і відправте в духовку ще на 5-6 хвилин.

Запіканка з тефтелі готова.

Подавайте запіканку до столу в теплому вигляді.

Смачна і ситна запіканка з тефтелі просто шикарний обід або вечерю.