Здобне дріжджове тісто на сметані 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати здобне дріжджове тісто на сметані, рецепт, який повинен бути в запасі у кожної господині! Таке тісто відрізняється цікавим смаком і повітряної текстурою.
Якщо ви віддаєте перевагу використовувати для випічки сухі дріжджі, вам необхідно буде додати їх в кількості 11 грам замість пресованих дріжджів. Випічка з тіста, приготованого з даного рецептом, довго не черствіє, що дозволяє випікати чудовий хліб, булочки, пиріжки та інші хлібобулочні вироби. Молоко в цьому рецепті можна замінити водою. Якщо ви не плануєте відразу використовувати всі тісто, поставте його в холодильник, так воно може зберігатися протягом декількох діб.
- Крем 20 % жирності - 125 грам
 - Борошно пшеничне - 650 грам
 - Молоко (вода) - 125 грам
 - Цукор - 70 грам
 - Вершкове масло - 100 грам
 - Дріжджі пресовані - 20 грам
 - Ванільний цукор - 10 грам
 - Сіль - 4 грами
 - Куряче яйце - 3 штуки
 

1. Пресовані дріжджі, столову ложку цукру і тепле молоко змішайте і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. Яйця, молоко, сметану, цукор і ванільний цукор збийте віночком в однорідну масу.

2. Додайте активовані дріжджі і перемішайте. Невеликими порціями додайте просіяне борошно і замісити тісто. Залиште тісто на 15 хвилин, прикривши його серветкою.

3. Додайте сіль, м'яке вершкове масло і добре вимісити протягом 10 хвилин. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 1 час.

4. Тісто, що підійшло розпластайте в прямокутник на присипаної борошном дошці. Складіть прямокутник втричі, потім знову втричі і накрийте його мискою. Залиште на 20 хвилин.

5. Тісто знову розпластайте в прямокутник і двічі складіть втричі. Накрийте тісто мискою і залиште ще на 20 хвилин. Testo майже. Смачного!