Консервовані помідори, як свіжі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную цікавий рецепт консервування помідорів у власному соку, а й не томатному соку. Вони виходять як свіжі. Це дуже просто і смачно!
Із вказаної кількості інгредієнтів виходять дві 0, 5-літрові банки заготовок. У минулому році я вперше приготувала такі помідори і мені вони дуже сподобалися. Дійсно виходять як свіжі. Спробуйте і ви!
- Помідор - 1 кілограм
- Цукор - 40 грам
- Сіль - 25 грам
- Часник - 2-3 зубчики
- Кріп - 50 грам
- Оцет 9% - 10 мілілітрів

Помідори помийте.

Часник очистіть і дрібно наріжте.

Сіль змішайте з цукром.

Кріп дрібно наріжте.

На кожному помідорі зробіть хрестоподібний надріз.

Закип'ятіть в каструлі воду і на 2-3 хвилини занурте в неї помідори. Потім обдайте холодною водою і зніміть шкірку.

Наріжте дрібні помідори на дві частини, а великі на чотири.

Банки беріть по 500 мл, простерилизуйте. На дно банки налийте чайну ложку оцту. Потім викладіть шар помідор.

Потім додайте чайну ложку солі з цукром.

Наступним шаром викладаємо подрібнений часник.

Потім нарізаний кріп.

Таким чином, чергуючи всі верстви, заповніть банки щільно, щоб залишалося якомога менше повітря. Але оцет ви наливаєте тільки один раз на дно банки!

Заповнені банки накрийте стерилізованими кришками. Потім поставте в каструлю, на дно якої постеліть ганчір'яну серветку. Налийте воду в каструлю, щоб вона доходила до плічок банки. Стерилізують банки з помідорами 15-20 хвилин з моменту закипання води в каструлі. Потім закатати кришками, укутайте теплою ковдрою до повного охолодження на добу. Зберігайте консерви в прохолодному приміщенні.