Куряче філе в соусі «Metaxa»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування курячого філе в соусі «Метакса». Соус, який тут використовується, готується абсолютно без солі.
Сіль, в принципі, тут і не потрібна, так як в приготуванні страви використовуються різні спеції, які відповідають за смак страви.
- Куряче філе - 2 штуки
- Рослинна олія - 40 мілілітрів
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Вершки - 200 мілілітрів
- Пюре з помідорів - 500 мілілітрів
- Коричневий цукор - 1 Ст. Ложка
- Коньяк - 100 мілілітрів
- Перець кайенский - 1 За смаком
- Базилік і чебрець - 1 За смаком
- Горіх мускатний - 1 За смаком

1. В першу чергу куряче філе з обох сторін злегка відбиваємо молоточком. Тепер поперчити чорним перцем. Кладемо м'ясо на розігріту сковороду з рослинним маслом. Prisolim, потім перевертаємо і знову присолити. На обсмажування йде приблизно хвилин десять.

2. На сковороду вливаємо вершки. На великому вогні доводимо до кипіння, трохи Уваров.

3. Вливаємо пюрірование томати і розмішуємо. На середньому вогні залишаємо випаровуватися, час від часу не забуваємо помішувати.

4. Додаємо ложку коричневого цукру, добре розмішуємо. Всипаємо спеції, розмішуємо. Ще хвилин п'ять уварюємо. Кладемо філе курки. Хвилин десять тушкуємо.

5. Тепер вливаємо коньяк, акуратно перемішуємо. Хвилини на три забуваємо.

6. Сервіруємо блюдо. Солі в соусі немає й грама. Зі спеціями варіюючи на свій смак.