Lyavyangi
(покроковий рецепт з фото)
Lyavyangi - це начинка для курки або риби. Таку начинку зазвичай роблять в південних районах Азербайджану - Лянкярані. Вона дуже смачна і оригінальна. Спробуйте!
В Азербайджані дуже популярні страви: курка-лявянгі, риба - lyavyangi, овочі - lyavyangi. Приготування страви "лявянгі" зародилося на півдні Азербайджану в Лянкяранської області, населеної народністю ТАЛИШЕВ. У перводе з талиської складається з двох слів "лявя" - життя "це "- ховати, тобто. "захований в живіт" . Орехово-цибулевої сумішшю наповнюють черево птиці або риби і потім готують на багатті. В основному лявянгі лянкяранци готують в традиційному азербайджанському "тандирі" . Курка - Лявянгі виходить неймовірно соковитою, ароматної з цікавою кисло - солодкої горіховою начинкою, просто чарівної! Хочу з вами поділитися рецептом, як приготувати Лявянгі.
- Курка - 1800 грам
- Волоський горіх - 100 грам
- Червона цибуля - 2 штуки
- Лавашаня - 1 штука (пластинка з аличі)
- Топлене масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком















