Міс
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва готується в спеціальному посуді, яке називається мантоварка. Вона представляє із себе каструлю з листами в дірочку. Страви в цьому посуді варяться на пару. Хонум виходить дуже смачний.
Кількість порцій: 6-8
- М'ясо - 300 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Морква - 500 грам
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 60 грам
- Борошно - За смаком

1. В окремий посуд налити 2 склянки води. Покласти туди 1 ст.Ложку солі. Замісити тісто, додаючи борошно, скільки забере тісто. Тісто має вийти не занадто м'яке, щільне і еластичне. Прокрутити м'ясо через м'ясорубку. Цибулю і моркву вимити і почистити. Цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти на крупній тертці. У сковорідці розігріти олію і обсмажити на ньому цибулю. Додати в сковорідку м'ясний фарш і трохи обсмажити до напівготовності. Розкачати тісто в дуже тонкий пласт і намазати вершковим маслом. Покласти м'ясний фарш з цибулею і розмазати по всій поверхні.

2. Викласти терту моркву і трохи посолити. Морква смак не зіпсує, навпаки.

3. Загорнути тісто рулетом і покласти на лист мантоварки. Листи потрібно попередньо змастити маслом. Заздалегідь каструлю від мантоварки з водою ставимо на вогонь. Коли вода закипить, листи ставимо на мантоварку і закриваємо кришку. Готується Хонум близько 50 хвилин.