Місо-су
(покроковий рецепт з фото)
Місо - це традиційна японська паста. Вона проводиться шляхом ферментації пшениці, ячменю, соєвих бобів, рису. Також можуть додаватися плісняві гриби. Загалом, є кілька видів такого блюда.
І, якщо у вас буде можливість купити подібну пасту, то вам буде до речі мій рецепт. Він описує, як приготувати місо-соус. В Японії його подають з різними стравами. Мій варіант більше підходить для варених овочів. Соус використовують для овочевих салатів, м'яса і риби. Можна завжди пробувати щось нове.
Якщо ви любите пікантні соуси, обов'язково подивіться, як приготувати місо-соус.
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Місо - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Імбир подрібнений - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 0, 5 чайних ложки
- Олія кунжутна - 0, 25 чайних ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик

Нагрійте масло. Додайте в нього подрібнений часник, чилі і імбир. Готуйте суміш до закипання масла, помішуючи. Потім смажте ще 15 секунд.

Далі влийте воду, соєвий соус і кунжутне масло. Додати місо. Перемішайте.

Готуйте пару хвилин, а потім подавайте соус. Приємною дегустації!