Морозиво по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Вам ще не набридло купувати в магазинах морозиво з довгим списком інгредієнтів і з замінником молочного жиру? Якщо так, то ласкаво просимо сюди, за моїм рецептом справжнього ГОСТовского морозива!
Приготувати морозиво за ГОСТом в домашніх умовах дуже просто, найскладніше - це дочекатися готового результату. Дивіться покрокову інструкцію до рецептом і готуйте це смачне літні ласощі.
- Яйця - 3 штуки (жовтки)
- Вершки - 300 мілілітрів (жирністю 33-35%)
- Молоко - 0, 5 склянки
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 1 штука (пакетик)

Приготуйте необхідні інгредієнти.

Нагрейте молоко до 35-36 градусів, додайте в нього жовтки.

Збийте міксером молоко з жовтками.

Додайте до молока з жовтками ванільний і звичайний цукор, ще раз збийте в піну.

Поставте молочну суміш з жовтками на водяну баню, варіть до загустіння, час від часу помішуючи.

Молочно-жовткову суміш необхідно охолодити.

Збийте вершки в міцну піну, поки міксер не залишатиме на вершках чітких слідів.

Влийте охолоджену до температури вершків жовткова масу і ще раз збийте.

Збийте масу до консистенції морозива.

Викладіть морозиво в контейнер з кришкою і приберіть в морозильну камеру.

Щогодини діставайте морозиво з морозилки і збивайте його, робити це треба для насичення морозива повітрям і розбивання снігових кристалів. Збийте про 5 раз. Після чого залиште морозиво в морозилці для повної стабілізації, в залежності від можливостей вашого холодильника.

Розкладайте готове морозиво по креманкам, можна їсти просто так, адже найголовніше - це смак справжнього пломбіру. А можна прикрасити топінгом, в даному випадку - це шоколадний соус і вишневий курд. Це блаженство, запевняю!