Оладки на опарі
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування оладок дуже багато, оладки на опарі ь один з них, не варто боятися слова "опара", готувати такі оладки не складніше, ніж звичайні, дивіться рецепт, розповім як це зробити.
Приготувати млинці на опарі не складніше, ніж звичайні оладки при безопарном способі або на кефірі, такі оладки виходять дуже пишними, смачними, з хрусткою засмаженою скоринкою. Дивіться покрокову інструкцію до рецептом і готуйте для себе і своїх рідних і близьких.
- Вода - 100 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Борошно - 180-200 грам (кількість борошна залежить від вологості борошна, і від того, наскільки густе тісто хочете отримати.)
- Дріжджі свіжі пресовані - 4-5 грам (можлива заміна на моментальні дріжджі)
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів

Підготуйте інгредієнти.

Влийте в миску теплу воду, молоко, розчиніть сіль, цукор, дріжджі, розмішайте.

Всипте в миску 5-7 чайних ложок борошна від загальної кількості, розмішайте, накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 15-20 хвилин.

Через 15-20 хвилин, опара почне злегка пузиритися, це означає, що дріжджі "прокинулися" і почався процес бродіння, всипте борошно.

Замісити тісто, накрийте знову плівкою і поставте в тепле місце для бродіння на 30-45 хвилин.

Після бродіння тісто добре збільшилася в обсязі, стало пишним, в ньому видно безліч бульбашок повітря, можна смажити оладки.

Поставте сковороду на середній вогонь, влийте рослинне масло, викладіть оладки і смажте з усіх боків.

Оладки вийшли дуже пишними і щоб обсмажити їх з усіх боків, можна поставити їх на один бік, а потім поміняти місцями.

Оладки вийшли смачні, пишні з засмаженою хрусткою скоринкою. Наливайте чай або каву і подавайте їх гарячими зі сметаною, варенням, згущеним молоком або медом.