Рецепт Пиріг з фаршем і грибами фото

Пиріг з фаршем і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Свинина, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Святковий обід
Випічка, Пироги

Пиріг з фаршем і грибами - це справжній кулінарний шедевр. Приготувати його не дуже просто, але якщо слідувати рецептом, у вас вийде фантастично смачний, запашний, ситний домашній пиріг.

Особисто мені особливо імпонує соковитість начинки, яку дають сирі гриби. Однак це далеко не єдина принада цього пирога. Можу вам точно сказати, що якщо станете готувати у цій простому рецептом пиріг з фаршем і грибами - не прогадаєте.

Приступимо? Це не так складно, як здається

1. Розморожуємо фарш, а тим часом займемося тестом. Кефір доводимо на плиті до злегка теплого стану, і додамо цукор і дріжджі, перемішаємо, і додамо також яйце і сіль.

2. Тепер і зовсім просто - не припиняючи помішування, поступово всипати борошно до тесту, поки тісто не стане м'яким, і злегка прилипає до рук. Як буде така консистенція - більше муки не сиплемо А замість цього домесім туди рослинне масло - так тісто почне відлипати від рук, і стане більш пластичним. Накриваємо рушником, і ставимо підніматися в тепле місце.

Тепер приступимо до приготування начинки для цього рецепта приготування пирога з фаршем і грибами.

3. Спочатку, як зазвичай, етап нарізки - печериці ріжемо досить крупно, цибуля - довільно, як вам захочеться бачити його в пирозі.

4. Тепер обсмажуємо цибулю на рослинній олії до напівготовності, після чого додамо наш фарш, і на середньому вогні тримаємо до готовності фаршу. Солимо, перчим, і додаємо приправи за смаком.

5. А тепер, власне, мій секрет аромату і соковитості такої начинки - вимикаємо вогонь, і всипаємо сирі шампіньйони, перемішуємо, і ще раз перевіримо на смак. Якщо пріснувато, можете додати зелень, гірчицю або інші приправи за смаком.

6. Деко трохи змастіть рослинною олією, і виливаємо наше тісто, злегка розрівнюючи його в рівну корж. У центр викладаємо начинку, і звертаємо краї тіста як би вузликом - головне, скріпити його разом, хоча, звичайно ж, ви можете "запаковувати" і подавати пиріг як вам завгодно і зручно

Також часто в начинку додають приблизно півсклянки будь-якого бульйону або просто підігрітої води - для більшої соковитості. Але і без додавання кінцевий результат вас порадує

Так що відправляємо наш пиріг в духовку і запікаємо при 190 градусів, періодично перевіряючи лопаткою. Як тільки почне легко відставати від дека - можна сміливо діставати.

Цей рецепт приготування пирога з фаршем і грибами дуже подобається мені, а вже гості так і взагалі були в захваті і слізно просили видати премудрості приготування Впевнена, що якщо ви приготуєте - ваші їдці відреагують точно так же!


  • Фарш - 400 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Кефір - 1 Склянка
  • Дріжджі сухі - 7 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 0.5 чайних ложки
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Борошно - 2 склянки (скільки тісто візьме)
  • Яйце - 1 штука
Особисто мені особливо імпонує соковитість начинки, яку дають сирі гриби. Однак це далеко не єдина принада цього пирога. Можу вам точно сказати, що якщо станете готувати у цій простому рецептом пиріг з фаршем і грибами - не прогадаєте.

Приступимо? Це не так складно, як здається

1. Розморожуємо фарш, а тим часом займемося тестом. Кефір доводимо на плиті до злегка теплого стану, і додамо цукор і дріжджі, перемішаємо, і додамо також яйце і сіль.

2. Тепер і зовсім просто - не припиняючи помішування, поступово всипати борошно до тесту, поки тісто не стане м'яким, і злегка прилипає до рук. Як буде така консистенція - більше муки не сиплемо А замість цього домесім туди рослинне масло - так тісто почне відлипати від рук, і стане більш пластичним. Накриваємо рушником, і ставимо підніматися в тепле місце.

Тепер приступимо до приготування начинки для цього рецепта приготування пирога з фаршем і грибами.

3. Спочатку, як зазвичай, етап нарізки - печериці ріжемо досить крупно, цибуля - довільно, як вам захочеться бачити його в пирозі.

4. Тепер обсмажуємо цибулю на рослинній олії до напівготовності, після чого додамо наш фарш, і на середньому вогні тримаємо до готовності фаршу. Солимо, перчим, і додаємо приправи за смаком.

5. А тепер, власне, мій секрет аромату і соковитості такої начинки - вимикаємо вогонь, і всипаємо сирі шампіньйони, перемішуємо, і ще раз перевіримо на смак. Якщо пріснувато, можете додати зелень, гірчицю або інші приправи за смаком.

6. Деко трохи змастіть рослинною олією, і виливаємо наше тісто, злегка розрівнюючи його в рівну корж. У центр викладаємо начинку, і звертаємо краї тіста як би вузликом - головне, скріпити його разом, хоча, звичайно ж, ви можете "запаковувати" і подавати пиріг як вам завгодно і зручно

Також часто в начинку додають приблизно півсклянки будь-якого бульйону або просто підігрітої води - для більшої соковитості. Але і без додавання кінцевий результат вас порадує

Так що відправляємо наш пиріг в духовку і запікаємо при 190 градусів, періодично перевіряючи лопаткою. Як тільки почне легко відставати від дека - можна сміливо діставати.

Цей рецепт приготування пирога з фаршем і грибами дуже подобається мені, а вже гості так і взагалі були в захваті і слізно просили видати премудрості приготування Впевнена, що якщо ви приготуєте - ваші їдці відреагують точно так же!

Схожі рецепти