Пиріг з варенням в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Рецепт пирога не дуже складний, а сама випічка виходить смачною і ароматною. Варення надає приємну кислинку і соковитість пирога. Таку смакоту можна подати на святковий стіл.
Любіть пироги? Тоді чому б вам не приготувати чудову випічку з варенням? Для начинки підійде повидло з фруктів або ягід. Якщо воно занадто кисле, додайте в тісто трохи більше цукру. Як приготувати пиріг з варенням в духовці, ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- Борошно - 3 склянки
 - Маргарин - 2 Ст. Ложки
 - Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
 - Сіль - 1/2 чайних ложки
 - Дріжджі свіжі - 16 грам
 - Яйця - 2 штуки
 - Молоко - 230 грам
 - Варення - 350 грам
 

Підігрійте молоко і розведіть в ньому дріжджі. Додайте цукор, сіль і вбийте сирі курячі яйця. Ретельно все перемішайте і всипте просіяне через сито пшеничну муку.

Розтопіть маргарин на водяній бані і влийте його до решти інгредієнтів. Замісити м'яке тісто. Накрийте його рушником і залиште підніматися на пару годин.

Коли тісто підніметься, розділіть його на два шматки так, щоб один був більше іншого. Скачайте шматки в кульки.

З більшого шматка розкачати пласт круглої форми товщиною в один сантиметр. Викладіть на нього варення і розподіліть рівномірно, залишаючи бортики. Потім ці краї загніть.

Розкачайте залишок тесту в пласт і наріжте його на смужки.

За допомогою смужок тесту прикрасьте пиріг з варенням у вигляді сітки. Також зробіть красиві квіти або листочки. Змастіть збитим яйцем. Поставте пиріг в духовку і випікайте при температурі сто вісімдесят градусів півгодини.