Полба з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Вірменська кухня подарувала нам рецепт, як приготувати полбу з м'ясом. Дуже смачний, простий, економний варіант ситної вечері або обіду. Головне, що не потрібно довго стояти біля плити, а продукти доступні.
Далеко не всі люблять каші, вони здаються несмачними і нецікавими, і справді, її не зварила на святковий стіл. Сама по собі каша не представляє нічого особливого, проте, додавши в неї м'ясну складову, отримуємо досить цікаву і насичену за смаком кашу. Її можна подавати з овочевим салатом або зі свіжими овочами та зеленню.
- Polba - 100 грам
- Свиняча шийка сиров'ялена - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Вода очищена - 200 мілілітрів
- Петрушка - 0, 5 пучка

1. Крупу гарненько промиваю кілька разів до прозорої води, поле чого перекладаю її в каструлю і заливаю холодною водою, солю і варю після закипання на слабкому вогні 15 хвилин.

2. Свинячу шийку нарізаю тонкими шматочками, чищу і мою цибулину, нарізаю її дрібно. На розпечену сковороду викладаю спершу шматочки шийки і витоплювати жир, після цього перекладаю м'ясо на тарілку, і відразу ж на сковороду відправляю цибулю, обсмажую до появи золотистого кольору і додаю м'ясо. Готую ще хвилини 2.

3. Готову кашу змішую з підсмаженою м'ясом і цибулею, доводжу до смаку сіллю і перцем, при подачі прикрашаю дрібно рубаною зеленню.