Рис з копченою куркою 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Просте і ситне блюдо, яке не вимагає багато часу. Пропоную приготувати рис з копченою куркою і побалувати свою родину смачним обідом або вечерею.
Подати таку страву можна зі свіжими овочами або будь-яким улюбленим салатом. Дуже смачно, ситно і ароматно! У мене копчена грудка, але можна використовувати будь-які частини курки. Рис беріть той, що вам більше подобається. Приготувати рис можна не тільки на сковороді, але і в будь-якому посуді з товстим дном і навіть в мультиварці. Рецепт простий, беріть на замітку! 
- Мал - 150 грам (у мене пропарений)
 - Курка копчена - 300 грам (філе)
 - Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
 - Вершкове масло - 50 грам
 - Цибуля - 1 штука
 - Морква - 1 штука
 - Сіль - За смаком
 - Спеції - За смаком
 

Підготуйте всі інгредієнти.

Цибуля наріжте кубиками, моркву натріть на тертці.

Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості.

Додайте промитий рис.

Обсмажте рис помішуючи протягом 2-3 хвилин, щоб він добре просочився маслом.

Налийте склянку гарячої води або м'ясного бульйону. Додайте за смаком сіль і спеції (у мене для курки). Перемішайте і на невеликому вогні під кришкою готуйте до тих пір, поки рис повністю не приготується. В процесі по мірі всмоктування рідини необхідно її підливати, і перемішувати рис ложкою або лопаткою.

Коли рис буде майже готовий додайте нарізане куряче філе (у мене грудка). Під кришкою, на невеликому вогні доведіть блюдо до повної готовності. Потім зніміть сковороду з вогню і дайте настоятися рису ще 10-15 хвилин.

Рис з копченою куркою готовий.

Смачного!