Рецепт Рулет «ніжний» фото

Рулет «ніжний»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Солодке

Потрібен нескладний і смачненький десерт до чаю? Погляньте на цей класний варіант. Я хочу показати, як приготувати рулет "ніжний" зі збитими вершками і тертим шоколадом. Чудово, рекомендую!

Цей рецепт ідеально підійде для сімейного чаювання або в колі друзів. Корж випікається досить швидко, а крем можна доповнювати не тільки шоколадом, але і ягодами, наприклад, або горішками. Перед подачею рулетик можна просто присипати цукровою пудрою, прикрасити глазур'ю або залишками крему, як в даному випадку. У кулінарній скарбничці такий рецепт точно повинен бути у кожного.

  • Жовтки - 5 штук
  • Білки - 3 штуки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 110 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Борошно - 40 грам
  • Кукурудзяний крохмаль - 20 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів (жирні)
  • Шоколад - 50 грам (по бажанню)
рулет
1. Жовтки збийте з 50 грамами цукру до пишності (не менше 5-7 хвилин! ).
рулет
2. Додайте щіпку солі, ванільний екстракт, просіяне борошно і крохмаль.
рулет
3. Окремо збийте білки з цукром, що залишився.
рулет
4. Введіть білки, акуратно перемішуючи. Після викладіть тісто на деко, застелене пергаментом.
рулет
5. Випікайте корж хвилин 10 до рум'яності при температурі 180 градусів.
рулет
6. Остудіть його хвилин 5, а після акуратно згорніть рулетом разом з пергаментом.
рулет
7. Для приготування крему збийте до пишності вершки.
рулет
8. Розгорніть акуратно пергамент.
рулет
9. У крем за бажанням додайте тертий шоколад (частина крему можна відкласти для прикраси рулету).
рулет
10. Викладіть крем на рулет, розрівняйте.
рулет
11. Обсмажте кремом з усіх боків.
рулет
12. І за бажанням присипте шоколадом. Перед подачею залиште рулетик на кілька годин для просочення.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти