Рулет «ніжний»
(покроковий рецепт з фото)
Потрібен нескладний і смачненький десерт до чаю? Погляньте на цей класний варіант. Я хочу показати, як приготувати рулет "ніжний" зі збитими вершками і тертим шоколадом. Чудово, рекомендую!
Цей рецепт ідеально підійде для сімейного чаювання або в колі друзів. Корж випікається досить швидко, а крем можна доповнювати не тільки шоколадом, але і ягодами, наприклад, або горішками. Перед подачею рулетик можна просто присипати цукровою пудрою, прикрасити глазур'ю або залишками крему, як в даному випадку. У кулінарній скарбничці такий рецепт точно повинен бути у кожного.
- Жовтки - 5 штук
- Білки - 3 штуки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукор - 110 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 40 грам
- Кукурудзяний крохмаль - 20 грам
- Вершки - 300 мілілітрів (жирні)
- Шоколад - 50 грам (по бажанню)

1. Жовтки збийте з 50 грамами цукру до пишності (не менше 5-7 хвилин! ).

2. Додайте щіпку солі, ванільний екстракт, просіяне борошно і крохмаль.

3. Окремо збийте білки з цукром, що залишився.

4. Введіть білки, акуратно перемішуючи. Після викладіть тісто на деко, застелене пергаментом.

5. Випікайте корж хвилин 10 до рум'яності при температурі 180 градусів.

6. Остудіть його хвилин 5, а після акуратно згорніть рулетом разом з пергаментом.

7. Для приготування крему збийте до пишності вершки.

8. Розгорніть акуратно пергамент.

9. У крем за бажанням додайте тертий шоколад (частина крему можна відкласти для прикраси рулету).

10. Викладіть крем на рулет, розрівняйте.

11. Обсмажте кремом з усіх боків.

12. І за бажанням присипте шоколадом. Перед подачею залиште рулетик на кілька годин для просочення.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!