Шоколадно-буряковий пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Незвичайно гармонійне поєднання смаків шоколаду і буряка надає цій випічці оригінальність. Пиріг виходить ніжним, злегка вологим і, в той же час, розсипчаста, схожим на шоколадний Брауні.
Для приготування цього пирога можна використовувати практично будь-який шоколад, як з наповнювачем (горіхи, родзинки та ін.), так і без нього. Якщо при цьому вибрати шоколад, який не містить молочних компонентів, то десерт вийде зовсім пісним. До того ж випікати такий пиріг можна в мультиварці, встановивши режим "випічка" з 50 хвилин.
- Буряк - 230-250 грам (відварна)
- Шоколад - 90-100 грам (темний з цільним мигдалем)
- Олія соняшникова - 80 мілілітрів(rafinirovannoe)
- Цукровий пісок - 70-80 грам
- Какао-порошок - 20 грам
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Сіль кухонна - 1/4 чайних ложки

Приготування шоколадно-бурякового пирога почніть з відварювання буряків. Можна приготувати її на пару (протягом 15-20 хвилин) або запекти в духовці. Для пирога потрібно одна буряк середнього розміру.

На наступному етапі з'єднайте в глибокій мисці всі сухі компоненти, крім цукру. Борошно і какао слід попередньо просіяти.

Потім перетворіть відварну буряк в пюре за допомогою блендера або натріть її на дрібній тертці.

Додайте в бурякове пюре соняшникову олію і всипте цукровий пісок, перемішайте до повного розчинення цукру.

Частинами при одночасному просеивании введіть в бурякову масу суху суміш, ретельно з'єднайте компоненти.

На заключному етапі влийте в тісто попередньо розтоплений (на водяній бані) шоколад і ще раз все перемішайте.

Викладіть тісто в підготовлену форму і випікайте пиріг в розігрітій до 170-180 градусів духовці протягом 30-35 хвилин.

Готовий шоколадно-буряковий пиріг за бажанням посипте цукровою пудрою або полийте шоколадною глазур'ю.