Смачний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Тут покажу вам, як приготувати смачний пиріг з начинкою з ожини. Начинку можна зробити з варення або приготувати самостійно зі свіжих ягід. У будь-якому випадку вийде відмінно.
Ви тільки подивіться, яка гарна і апетитна карамельна скоринка виходить на пирозі. Вона просто чудово поєднується з трохи кислуватою начинкою.
Якщо будете використовувати варення, то рекомендую його нагріти і додати трохи крохмалю, так як воно може розтектися при випіканні.
- Тісто листкове - 2 штуки (краще дріжджове, 2 пласта)
- Цукор - 180 грам
- Ожина - 250 грам (для пирога діаметром 22 см)
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Холодна вода - 30 мілілітрів

Ягоди помийте і засипте половиною цукру в сотейнику, варіть хвилин 10.

Крохмаль розведіть у воді, дочекайтеся розчинення. Влийте до ягодам і варіть на малому вогні, помішуючи, поки маса не загусне.

Один тонко розкатаний пласт тесту помістіть на дно і борти форми. Духовку розігрійте до 180 градусів і запікайте корж 9-10 хвилин.

Дістаньте форму з духовки, влийте ягідну начинку, накрийте пиріг другим шаром тіста.

Зверху насипте цукор, що залишився і відправте пиріг в духовку.

Пекін 25 хвилин. Пиріг можна подати трохи теплим або остудити.