Суп з сазанa 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Легкий і ситний рибний супчик - що може бути краще в обід? ділюся рецептом, як приготувати суп з сазана. А ви запам'ятовуйте, це відмінна альтернатива звичній всім вусі.
Подавайте суп гарячим, з жирною сметаною (не менше 20%). Таке блюдо прикрасить обідній стіл в будь-який час року. Бульйон за рахунок використання всіх частин риби виходить наваристим і ароматним. Смачного! 
- Короп - 1, 5 кілограма
 - Картопля - 1 кілограм
 - Цибуля - 2 штуки
 - Морква - 2 штуки
 - Кріп - 150 грам
 - Петрушка - 150 грам
 - Лавровий лист - 5 штук
 - Оливкова олія - 5 Ст. Ложок
 - Сіль - За смаком
 - Перець - За смаком
 
1
Помийте і очистіть рибу, видаліть всі кістки і можна (хоча і не обов'язково) видалити також шкіру.
2
Налийте в невелику каструлю масло, підігрійте його, покладіть в нього цибулю. Підсмаживши цибулю, половину дістаньте і відкладіть в сторону. У половину додайте шкіру, кістки і голови риби, підсмажте. Потім залийте водою, щоб вона повністю покривала вміст, додайте одну цілу морква, лавровий лист, приправити сіллю, поперчіть. Варіть 45 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну.
3
Візьміть каструлю побільше і процідіть в неї бульйон через дрібне ситечко.
4
Додайте в бульйон нарізані картоплю і моркву, кип'ятіть на середньому вогні 10 хвилин. Потім додайте також філе сазана і підсмажену цибулю, зменшіть вогонь і варіть ще 10-15 хвилин під кришкою.
5
Для 2 хвилини до готовності, додайте в суп дрібно нарубані кріп і петрушку. Вимкніть вогонь і дайте настоятися півгодини.