Свинина в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, ароматний і пікантний шматочок м'яса, який тане в роті. Zaintrigovanи? Все це - рецепт приготування свинини в червоному вині з часником і травами, який точно не залишить вас байдужими.
Приготована таким способом, свинина в червоному вині в домашніх умовах прекрасно поєднується з будь-яким гарніром і свіжими овочами. М'ясо виходить дивно соковитим, а завдяки тривалому томлінню в духовці воно буквально розділяється на волокна.
- Свинина - 2 кілограма
- Червоне вино - 500-600 мілілітрів
- Часник - 5-7 зубчиків
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Braai - 10 грам
- Орегано - 10 грам
- Аджика - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Рецепт приготування свинини в червоному вині передбачає використання аджики. Якщо під рукою її не виявилося, можна використовувати будь-який гострий томатний соус або з'єднати подрібнені помідори з гострим перцем.

2. Шматочок свинини краще брати в міру жирний. Цілком підійде і ошийок на кісточці. М'ясо як слід вимити, просушити паперовим рушником і натерти з усіх боків перцем і сіллю. При бажанні можна додати і інші спеції для м'яса. Потім поступово намазати свинину з усіх боків аджикою, буквально втираючи маринад в м'ясо.

3. На сковороду налити трохи олії і прогріти його. Відправити туди м'ясо і обсмажити на сильному вогні по парі хвилин з кожного боку. Таким чином, утворила скоринка залишить все соки всередині м'яса. Тим часом на деко або в форму для запікання викласти половину промитої і просушеної зелені. Використовувати можна ту, яка є під рукою.

4. Часник очистити і злегка розчавити, притиснувши ножем. Це допоможе йому віддати більше своїх ароматів м'яса в процесі запікання.

5. На зелень викласти обсмажену свинину. Викласти поруч зубчики часнику і залишилися трави. Вилити на дно форми близько 400 мілілітрів вина. Накрити форму фольгою і відправити в розігріту духовку приблизно на 1 час.

6. Потім відкрити фольгу і при необхідності додати, що залишився вино. М'ясо не повинно горіти на деку. В цілому свинина в червоному вині в домашніх умовах готується близько 3 годин. Приблизно за півгодини до готовності фольгу можна зняти, щоб м'ясо підрум'янилося.