Тикмач
(покроковий рецепт з фото)
Для ситного обіду пропоную вам відмінну ідею - варіант, як приготувати тикмач. Цей суп-локшина дуже смачний, наваристий і ароматний, ідеальний варіант для всієї родини.
1. Хочу розповісти вам, як приготувати тикмач, і почну безпосередньо з локшини. Для того, що зробити її на своїй кухні, з'єднайте склянку борошна з яйцем. Вливайте невеликими порціями холодну воду. Всипте дрібку солі, замісити круте тісто. Залиште, розділивши на невеликі шматочки, з 10-15 хвилин. А після можна розкачати і нарізати тонкими квадратиками, соломкою.
2. Для приготування бульйону курку вимийте і залийте холодною водою. Приберіть піну, варіть до м'якості.
3. Процідіть бульйон, а м'ясо відокремте від кісток. Знову відправте бульйон на вогонь, доведіть до кипіння.
4. Очистіть картопля, викладіть його в каструлю.
5. Цибулину і моркву очистіть, наріжте і викладіть на сковороду з рослинним маслом. Обсмажте злегка, а потім перекладіть в каструлю з бульйоном.
6. Варіть до м'якості картоплі, підсолити і поперчити за смаком. Також тикмач в домашніх умовах можна доповнити найрізноманітнішими спеціями.
7. Локшину можна відварити окремо в підсоленій воді.
8. У тарілку для подачі викладіть відварну курочку і локшину, а зверху залийте бульйоном.
9. Додайте подрібнену зелень - і страва може бути подано до столу. Ось і весь простий рецепт тикмача, смачного.
- Локшина - 150 грам (домашня )
- Картопля - 4 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Курка - 500 грам (скелет)
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Зелень - 1 За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
2. Для приготування бульйону курку вимийте і залийте холодною водою. Приберіть піну, варіть до м'якості.
3. Процідіть бульйон, а м'ясо відокремте від кісток. Знову відправте бульйон на вогонь, доведіть до кипіння.
4. Очистіть картопля, викладіть його в каструлю.
5. Цибулину і моркву очистіть, наріжте і викладіть на сковороду з рослинним маслом. Обсмажте злегка, а потім перекладіть в каструлю з бульйоном.
6. Варіть до м'якості картоплі, підсолити і поперчити за смаком. Також тикмач в домашніх умовах можна доповнити найрізноманітнішими спеціями.
7. Локшину можна відварити окремо в підсоленій воді.
8. У тарілку для подачі викладіть відварну курочку і локшину, а зверху залийте бульйоном.
9. Додайте подрібнену зелень - і страва може бути подано до столу. Ось і весь простий рецепт тикмача, смачного.