Торт «чорний маклер» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
У скарбничку з простими і дивно смачними варіантами домашньої випічки хочу запропонувати вам додати торт "чорний маклер" . Смачний корж і ніжний сметанний крем - це точно варто спробувати!
Випічка з варенням може бути не тільки простий, але і по-справжньому святковою. Цей тортик найкраще тому підтвердження. Для основи ви можете вибрати абсолютно будь-яке варення, яке є під рукою. Крім того, можна експериментувати з кремом. У сметану при бажанні можна додати згущене молоко.
- Варення - 1 Склянка
 - Сода - 1 Ст. Ложка
 - Кефір - 1 Склянка
 - Яйце - 2 штуки
 - Вершкове масло - 100 грам
 - Крем - 150 грам
 - Цукор - 100 грам
 - Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
 - Борошно - 2 склянки (приблизно)
 - Шоколад - За смаком (для прикраси)
 - Горіхи - За смаком (для прикраси)
 

Підготуйте необхідні інгредієнти.

У глибоку миску надішліть варення і додайте соду. Перемішайте і залиште на 40-60 хвилин.

Кефір з'єднайте з яйцями. Якщо варення не дуже солодке, додайте 50 грам цукру.

Збийте до однорідності і додайте склянку борошна. Перемішайте.

Додайте варення.

Потроху всипати борошно, щоб довести тісто до консистенції густої сметани.

Форму змастіть маслом, присипте борошном і вилийте тісто. Випікайте корж в духовці при температурі 180 градусів близько 45 хвилин. Готовність коржа перевіряйте сухий шпажкою.

Корж остудіть і розріжте на 2-3 шару.

Для приготування крему збийте сметану з цукром і вершковим маслом.

Просочіть коржі кремом.

Зберіть тортик.

Прикрасьте торт розтопленим або подрібненим шоколадом і горішками. Залиште просочуватися мінімум на пару годин.

Приємного чаювання!