Торт «День і ніч» зі згущеним молоком 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Ви любите солоденька домашню випічку? Якщо у вашій кулінарній скарбничці ще немає такого класного рецепта, дуже раджу взяти на замітку. Ніжні коржі, насичений крем, шоколадна крихта - смакота!
Пропоную Вашій увазі покроковий рецепт приготування торта "день і ніч" зі згущеним молоком. Крем в даному випадку сметанний з ірискою, але можна спробувати зробити заварний, наприклад. Такий тортик чудово підходить як для сімейного чаювання, так і для святкового столу. Незвичайно смачно і досить просто! 
- Згущене молоко - 1 штука (баночка)
 - Кефір - 1/2 склянки
 - Борошно - 200 грам (приблизно)
 - Вершкове масло - 100 грам
 - Яйце - 2 штуки
 - Какао - 2 Ст. Ложки
 - Сіль і сода - 1 щіпка
 - Крем - 300 грам (крем)
 - Варене згущене молоко - 300 грам (крем)
 - Чорний шоколад + кокосова стружка - 50 грам (для прикраси)
 

1. Складові, які нам знадобляться.

2. У глибокій мисці збийте до білого яйця з сіллю. Додайте розтоплене вершкове масло, кефір і згущене молоко. Збийте до однорідності.

3. Додайте ложку соди, просіяне борошно і перемішайте, щоб в тесті не утворилися грудочки.

4. Розділіть тісто навпіл. В одну частину додайте какао і перемішайте до однорідності.

5. Викладіть тісто у жароміцних форму.

6. Запікайте кожен корж приблизно по 30 хвилин до сухої сірники.

7. Для приготування крему збийте сметану з вареним згущеним молоком.

8. Коржі добре остудіть і акуратно розріжте навпіл уздовж.

9. Кожен корж ретельно промажте кремом.

10. І зберіть тортик.

11. Прикрасьте тертим шоколадом і кокосовою стружкою. Залиште на 2-4 години в холодильнику, щоб тортик просочився. Приємного чаювання!