Торт «Подружка»
(покроковий рецепт з фото)
До одного з вечорів, коли до мене навідалися подруги, я вирішила спекти нескладний торт. Взяла новий для себе рецепт, де тісто замішується на згущене молоко. Вийшов відмінний смак і м'який бісквіт.
І для вас я підготувала інструкцію, в якій описано, як приготувати торт "подружка" . Назва імпровізаційне, нехай таким і залишиться. Хороший смаковий відтінок дасть вишневий сироп як просочення. А зверху буде шоколадна глазур. Просто ідеальний торт, Котрий, до речі, не так складно робити.
- Борошно - 400 грам
- Вишневий сироп - 50 мілілітрів
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Згущене молоко - 0, 5 штуки (півбанки)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Шоколадна глазур - За смаком
- Заварний крем - За смаком
- Вершкове масло - 10 грам

Яйця збийте з цукром в піну.

Додайте до них сметану. Ще раз перемішайте.

Потім влийте згущене молоко. Збийте масу.

В окремому посуді борошно змішайте з содою.

І тепер борошно умішайте до згущеного масі.

Замішайте повітряне тісто за допомогою міксера.

Форму для випічки змастіть маслом і присипте борошном.

Тісто розподіліть по формі. Духовку розігрійте до 200 градусів.

Запікайте бісквіт протягом 40 хвилин.

З охололого бісквіта зріжте верхню частину. Основну разрежьтевздовж навпіл (з 2 коржа).

Коржі просочити сиропом, розведеним водою. За смаком можна додати трохи бренді.

Нижній бісквіт змастіть заварним кремом, укрийте його другим бісквітом. Можна крем замінити залишилася згущеним молоком.

Торт обмажте шоколадною глазур'ю. Прикрасьте кремом, також можете додати солодку обсипання. Залиште мінімум на 1 годину в холодильнику. Приємного чаювання!