Рецепт Торт «штурвал» фото

Торт «штурвал»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Молоко
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Торт "штурвал" в стані здивувати будь-якого гурмана як своїм зовнішнім виглядом, так і надзвичайно ніжним смаком! Зовсім нескладно готується, до того ж. Бажаю удачі!

Ось такий чарівний торт у мене вийшов. Думаю, що і вам під силу дізнатися, як приготувати торт "штурвал" і поділиться своїм результатом з рідними і близькими! впевнена, вони будуть в захваті від ваших умінь. Удачі вам з цим простим рецептом торта "штурвал"!

  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 3 склянки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Коньяк - 1 Ст. Ложка
  • Яйця - 3 штуки
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Молоко - 800 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Грецькі горіхи - 1 За смаком
  • Чорнослив - 1 За смаком
  • Какао - 40 грам
торт
1. У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо 3 столові ложки цукру, мідь і 80 г. М'якого вершкового масла, все перемішуємо і ставимо на водяну баню. Коли все розтане і змішається - додамо соду і перемішаємо. Знімаємо з вогню.
торт
2. Додаємо борошно і перемішуємо до однорідності.
торт
3. Тісто залишимо постояти 10-15 хвилин, потім ділимо на шматочки і формуємо однакові круглі коржі.
торт
4. Випікаємо тонкі коржі по одному 20 хвилин при 200 градусах в духовці.
торт
5. З паперу вирізаємо форму штурвала, прикладаємо її до трохи остиглим коржами обрізаємо кожен відповідно до неї. Відрізані частини не викидаємо.
торт
6. Молоко ставимо на пліту.Пока воно гріється, готуємо суміш з цукру, яйця, борошна і молока. Масу ретельно перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко. Крем готуємо на маленькому вогні, помішуючи, поки не загусне.
торт
7. Тепер додамо чорнослив, подрібнені горіхи і вершкове масло. Перемішаємо.
торт
8. Промащуємо коржі кремом. Залишки коржів після обрізки подрібнити в крихту і поверх крему обсипаємо з боків і зверху торт.
торт
9. Какао, коньяк і трохи вершкового масла плавимо в мікрохвильовці, змішуємо і малюємо штурвал. Готово!

Схожі рецепти