Торт «штурвал»
(покроковий рецепт з фото)
Торт "штурвал" в стані здивувати будь-якого гурмана як своїм зовнішнім виглядом, так і надзвичайно ніжним смаком! Зовсім нескладно готується, до того ж. Бажаю удачі!
Ось такий чарівний торт у мене вийшов. Думаю, що і вам під силу дізнатися, як приготувати торт "штурвал" і поділиться своїм результатом з рідними і близькими! впевнена, вони будуть в захваті від ваших умінь. Удачі вам з цим простим рецептом торта "штурвал"!
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 3 штуки
- Вершкове масло - 150 грам
- Молоко - 800 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Грецькі горіхи - 1 За смаком
- Чорнослив - 1 За смаком
- Какао - 40 грам

1. У миску вбиваємо 2 яйця, додаємо 3 столові ложки цукру, мідь і 80 г. М'якого вершкового масла, все перемішуємо і ставимо на водяну баню. Коли все розтане і змішається - додамо соду і перемішаємо. Знімаємо з вогню.

2. Додаємо борошно і перемішуємо до однорідності.

3. Тісто залишимо постояти 10-15 хвилин, потім ділимо на шматочки і формуємо однакові круглі коржі.

4. Випікаємо тонкі коржі по одному 20 хвилин при 200 градусах в духовці.

5. З паперу вирізаємо форму штурвала, прикладаємо її до трохи остиглим коржами обрізаємо кожен відповідно до неї. Відрізані частини не викидаємо.

6. Молоко ставимо на пліту.Пока воно гріється, готуємо суміш з цукру, яйця, борошна і молока. Масу ретельно перемішуємо і тонкою цівкою вливаємо в кипляче молоко. Крем готуємо на маленькому вогні, помішуючи, поки не загусне.

7. Тепер додамо чорнослив, подрібнені горіхи і вершкове масло. Перемішаємо.

8. Промащуємо коржі кремом. Залишки коржів після обрізки подрібнити в крихту і поверх крему обсипаємо з боків і зверху торт.

9. Какао, коньяк і трохи вершкового масла плавимо в мікрохвильовці, змішуємо і малюємо штурвал. Готово!