Торт «Ювілейний» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
У вас в родині наближається торжество? Тоді на замітку вам пропоную дивно красивий варіант десерту, а до того ж простий рецепт торта "ювілейний" .
Торт "ювілейний" в домашніх умовах можна приготувати як для дітей, так і для дорослих. В якості начинки можна використовувати консервовані та свіжі фрукти, ягоди або цукати.
- Борошно - 200 грам(2 столові ложки в крем, інше в бісквіт)
 - Крохмаль - 1 Ст. Ложка
 - Яйце - 3-4 штук
 - Цукор - 250 грам(200 в бісквіт, 50 в вершках)
 - Розпушувач - 1 щіпка
 - Ванілін - 1 щіпка
 - Молоко - 400 мілілітрів
 - Шоколад - 100 грам
 - Консервовані фрукти - 4 штуки (в даному варіанті груші)
 - Желатин - 15 грам
 - Вершки - 300 мілілітрів
 - Масляний крем - 250 грам
 - Барвник харчової - 2-3 штук
 

1. Для початку необхідно спекти бісквіт. Акуратно відокремити білки від жовтків. Окремо збити білки з цукром в міцну піну. Поступово вбити жовтки, продовжуючи збивати. Порціями ввести крохмаль, ванілін і борошно. Все ретельно збити, щоб не було грудочок. Вилити тісто у форму для запікання і відправити в розігріту духовку на 25-30 хвилин. Готовий бісквіт дістати і остудити мінімум 4 годину.

2. Для приготування крему з'єднати молоко і цукор і трохи борошна. Надіслати на вогонь і варити до загустіння. Потім крем розділити на 2 частини. В одну додати шоколад і ретельно перемішати, щоб він розтанув.

3. Розчинити в воді або сиропі від фруктів желатин. Трохи нагріти і додати в обидві частини крему. Також подрібнити фрукти і відправити в крем.

4. Вершки збити до щільних піків. Поділити на 2 частини і акуратно ввести в обидві частини крему.

5. Бісквіт розділити на 3 частини. Викласти нижній корж (при бажанні його можна просочити сиропом від фруктів) і змастити його молочним кремом. Викласти другий корж, а зверху - шоколадний крем.

6. Накрити третім коржем і відправити торт в холодильник мінімум на 4-5 годин (краще на ніч).

7. Масляним кремом змастити всю поверхню торта, включаючи боковинки. Знову відправити торт в холодильник (досить 1 годину).

8. Мастику розкачати досить тонко.

9. Накрити торт мастикою.

10. Щоб торт "ювілейний" в домашніх умовах був ідеальним, потрібно акуратно розрівняти мастику на поверхні, а потім обрізати зайві краю.

11. Надіслати тортик в холодильник на 1-1.5 годину.

12. Решта - це лише творчий процес. У мастику додати барвник і скачати невеликі джгутики.

13. Оформити тортик можна простими квіточками, використовуючи формочки для печива.

14. У серединці можна зробити невеликі поглиблення (ватною паличкою, наприклад).

15. В отримані поглиблення можна вкласти намистинки. Це лише один варіант, як зробити торт "ювілейний", прикрашати його можна так, як підказує фантазія.