Турецький щербет (напій)
(покроковий рецепт з фото)
Відчуйте себе Хюррем Султан, легкий і освіжаючий турецька щербет (напій) перенесе вас на блакитний пляж Анталії або в султанські покої з одного ковтка! Дивіться рецепт і готуйте із задоволенням!
Турецькі шербети бувають різними, їх можна готувати з різних ягід або фруктів (необов'язково з малини). Але малиновий шербет виходить дуже ніжним, солодким і ароматним одночасно. Щоб приготувати турецьку щербет (напій) знадобиться молоко, обов'язково холодну. Перед подачею можете додати в щербет морозиво.
- Малина - 0, 5 кілограма
- Вода - 2 склянки
- Цукор - 1 Склянка
- Молоко - 0, 5 склянки
- Малинове морозиво - - За смаком
- Flicking або льоду - - За смаком (для подачі )

Малину промийте, щоб не було в ній сміття або комашок дрібних.
Потім викладіть в сотейник і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин, штам. Ягоди можете використовувати в іншому десерті або випічці. У щербет вони нам не знадобляться.
Потім викладіть в сотейник і залийте холодною водою. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин, штам. Ягоди можете використовувати в іншому десерті або випічці. У щербет вони нам не знадобляться.

Потім додайте цукор в малинову воду. Знову доведіть до кипіння. Варіть на середньому вогні хвилин 10, знімаючи пінку.

Остудіть готовий малиновий сироп. Потім змішайте його з холодним молоком. Обов'язково, щоб воно було холодним.
У келих або креманку викладіть на смак морозиво (малинове або простий пломбір), залийте сиропом з молоком.
У келих або креманку викладіть на смак морозиво (малинове або простий пломбір), залийте сиропом з молоком.

Готовий турецька щербет (напій) перед подачею можете прикрасити листочками м'яти. Смачного!