Вегетаріанський Том Ям
(покроковий рецепт з фото)
Том Ям - традиційний суп тайської кухні. Існує багато варіантів його приготування, я пропоную вам спробувати вегетаріанську версію.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати вегетаріанський Том Ям. За бажанням в готовий суп можна додати обсмажені скибочки тофу. Суп готується на овочевому бульйоні, з додаванням кокосового молока і грибів. На смак Том Ям виходить кисло-гострим, з цитрусовими нотками. Дуже незвично і смачно!
- Кокосова олія - 1 Ст. Ложка (для смаження)
- Лемонграс - 1 штука (стебло)
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Імбир - 1-1, 5 склянки (тертий)
- Червоний перець - 1-1, 5 штуки
- Гриби - 100 грам (печериці, шиітаке, гливи)
- Часник - 4 зубчики
- Зелена паста каррі - 2-3 Ст. Ложок
- Овочевий бульйон - 6 склянок
- Кокосове молоко - 120 грам
- Вапно - 1 штука
- Помідори рубані - 1/2 банки
- Тамарі - 2-3 Ст. Ложок
- Кокосовий цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Кабачок - 1 штука
- Braai - 1/2 пучка (або петрушка, для подачі)

Підготуйте всі інгредієнти.

Розігрійте каструлю на середньому вогні. Розтопити масло, обсмажте тонко нарізану цибулю до прозорості.

Додайте подрібнений імбир, перець чилі, гриби, часник і пасту каррі. Перемішайте. Обсмажуйте всі 4-5 хвилин, періодично помішуючи.

Влийте овочевий бульйон і кокосове молоко. Додайте сік лайма, цедру, стебла лемонграсу, рубані томати, кокосовий цукор і соус тамарі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою 10-15 хвилин.

Кабачок наріжте за допомогою спеціальної терки на тонкі смуги. Викладіть в тарілку локшину.

Налийте суп і прикрасьте свіжою кінзою або петрушкою.

Вегетаріанський Том Ям готовий, приємного вам апетиту!