Вино з меду
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам подивитися як приготувати вино з меду в домашніх умовах. Смачний алкогольний напій сподобається багатьом, а його приготування не вимагає великих зусиль!
Вино домашнє можна робити з ягід, винограду і не тільки. Сьогодні я вам розповім як приготувати вино з меду. Існує багато рецептів, з дріжджами або без. Я зупинилася на дріжджовому. Крім цього, для приготування вина з меду я беру ще польові квіти: кульбаби, деревій і лаванду. Лаванда особливо приємний смак і аромат дає. Мед беріть рідкий, теж можете взяти різнотравні.
- Мед - 2-3 кілограм
- Польові квіти - За смаком
- Лимон - 0, 5 штуки
- Ізюм - 30 грам
- Дріжджі - 14 грам

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Крім продуктів нам знадобиться ще і велика бутель, бажано, з гідрозатворів.

Квіти польові (деревій, лаванду) порубати. У кульбаби видаліть всі, крім самі квіточок.

Всі квіти викладіть в каструлю і залийте водою. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.

Як закипить вода, вимкніть вогонь і дайте настоятися хвилин 20. В цей час, поки вода тепла, додайте мед, розмішайте до повного розчинення.

Перелийте все в ємність, в якій буде бродити вино.

Додайте родзинки і лимон, нарізаний кружечками.

Долийте води, залишивши трохи місця у горлечка. Всипте дріжджі (у мене пішло половина пакетика), тільки перевірте заздалегідь температуру рідини - 25 З в самий раз буде.

Закрийте пляшку і струсіть гарненько, щоб дріжджі розмішати. Ви побачите як підуть бульбашки - дріжджі почали бродити.

Ставимо гідрозатвор на пляшку і даємо бродити провину до 6 тижнів в темному місці. Час від часу проціджуйте вино, воно буде стає світліше. А також перемішуйте квіти - щоб цвілі не було і вино, бува, не вибухнуло.

З кожним зціджування вино буде стає світліше. А перед закупоркою ви можете зцідити і викинути залишки квітів. Смачного!