Xolvaytar
(покроковий рецепт з фото)
Часом здається, що приготувати страви східної кухні складно, але цей рецепт доводить зворотне. Холвайтар - смачне солодкі ласощі на основі крему і горіхів, яке готується за одну годину.
Здавалося б, приготувати десерт - це ціла наука, але є такі рецепти, ласощі за якими виходять навіть у початківців кулінарів та кондитерів. Холвайтар готує моя молодша сестра, якої 14 років. Це доводить те, що десерти з натуральних інгредієнтів і без будь-якої хімії може приготувати навіть підліток. Десерт готується на основі цукрового сиропу, борошна, вершкового масла і горіхів.
Дивіться, як приготувати холвайтер.
- Топлене вершкове масло - 100 грам
- Арахіс - 100 грам (можна і інші горіхи)
- Борошно - 120 грам
- Цукор - 170 грам

1. Для цього десерту я брала звичайний арахіс і обсмажуємо його в духовці, так швидше і краще.

2. У ємності з непрігораемой дном варимо сироп: змішуємо 450 мл води і 170 г пісочний. Доводимо до кипіння і проварюємо 1 хвилину.

3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно. Млоїмо масу, постійно її помішуючи.

4. Тепер виливаємо її в наш цукровий сироп і проварюємо близько 2 хвилин на слабкому вогні.

5. Очищаємо наш арахіс і додаємо в вершкову масу. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в будь-яку форму для охолодження і застигання.

6. У мене була прямокутна форма, в якій я і охолоджувала десерт. Після охолодження я відправила його в холодильник на пару годин (хоча холвайтар можна їсти і відразу).