Рецепт Xolvaytar фото

Xolvaytar
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Борошно, Молочні продукти, Горіхи, Вершкове масло, Арахіс
Страви без випічки
На обід, На полуденок
Десерти

Часом здається, що приготувати страви східної кухні складно, але цей рецепт доводить зворотне. Холвайтар - смачне солодкі ласощі на основі крему і горіхів, яке готується за одну годину.

Здавалося б, приготувати десерт - це ціла наука, але є такі рецепти, ласощі за якими виходять навіть у початківців кулінарів та кондитерів. Холвайтар готує моя молодша сестра, якої 14 років. Це доводить те, що десерти з натуральних інгредієнтів і без будь-якої хімії може приготувати навіть підліток. Десерт готується на основі цукрового сиропу, борошна, вершкового масла і горіхів.

Дивіться, як приготувати холвайтер.

  • Топлене вершкове масло - 100 грам
  • Арахіс - 100 грам (можна і інші горіхи)
  • Борошно - 120 грам
  • Цукор - 170 грам
Xolvaytar - фото крок 1
1. Для цього десерту я брала звичайний арахіс і обсмажуємо його в духовці, так швидше і краще.
Xolvaytar - фото крок 2
2. У ємності з непрігораемой дном варимо сироп: змішуємо 450 мл води і 170 г пісочний. Доводимо до кипіння і проварюємо 1 хвилину.
Xolvaytar - фото крок 3
3. На сковороді розтоплюємо вершкове масло і додаємо борошно. Млоїмо масу, постійно її помішуючи.
Xolvaytar - фото крок 4
4. Тепер виливаємо її в наш цукровий сироп і проварюємо близько 2 хвилин на слабкому вогні.
Xolvaytar - фото крок 5
5. Очищаємо наш арахіс і додаємо в вершкову масу. Все ретельно перемішуємо і викладаємо в будь-яку форму для охолодження і застигання.
Xolvaytar - фото крок 6
6. У мене була прямокутна форма, в якій я і охолоджувала десерт. Після охолодження я відправила його в холодильник на пару годин (хоча холвайтар можна їсти і відразу).

Схожі рецепти