Заливний цибульний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний пиріг з найдоступніших інгредієнтів, які завжди є під рукою. Рецепт із серії "просто, швидко і смачно" . Беріть на замітку!
Заливний цибульний пиріг можна приготувати в якості перекусу або використовувати як доповнення до перших страв. Смачний як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Кількість інгредієнтів вказую для форми 18 см. В діаметрі. Для форми більшого розміру, збільшуйте інгредієнти пропорційно.
- Молоко - 0, 5 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Цибуля - 2-3 штук
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Цибуля наріжте пір'ям і обсмажте до готовності на рослинній олії. Додайте за смаком сіль. Можна додати мелений перець. Дайте охолонути.

У глибокій мисці збийте яйце з 0, 5 ç.l. Солі.

Додайте молоко, борошно і соду.

Перемішайте все до однорідного стану.

До остившему цибулі додайте половину порції тертого сиру. Перемішайте. Начинка готова.

Форму для запікання змастіть маслом, дно і боки обсипте борошном або манкою. Вилийте половину порції тіста і рівномірно розкладіть начинку.

Зверху розподіліть тісто і посипте все сиром. Запікайте в духовці при температурі 180 градусів близько 30 хвилин.

Заливний цибульний пиріг готовий.

Смачного!