Запечена ананас
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не пробували запечений ананас, то саме час виправити таку помилку, адже цей фрукт після запікання стає м'яким, соковитим і ніжнішим на смак. Час приготування - 15-20 хвилин.
Соковите і ароматне ласощі із задоволенням скуштують дорослі і діти, особливо на десерт або в полудень. Запікається ананас недовго, а ось його смак на губах залишається ще тривалий час - неодмінно захочеться його повторити! До речі, запечений ананас можна використовувати як начинку для млинців, булочок, пироги.
- Ананас - 0, 5 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки

Підготуйте зазначені інгредієнти. Ананас промийте у воді, розріжте навпіл, якщо він великий. Якщо плід невеликий, то запечіть його цілим, присипаючи спеціями при подачі на стіл.

Акуратно виріжте з половини фрукта жорстку серцевину, вона в рецепті не знадобиться.

Викладіть половину ананаса в форму для запікання, присипте зверху цукром і меленою корицею. За бажанням можна додати ванільний цукор.

Розігрійте духовку до 220 градусів і запечіть фрукт приблизно 15-20 хвилин практично до м'якості, але щоб він не втратив свою форму.

Наріжте десерт на шматочки і подайте до столу теплим.