Рецепт Запіканка по-Будапештської фото

Запіканка по-Будапештської
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Овочі
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги, Запіканка

Дуже смачне і ошатне блюдо цілком може прикрасити святковий стіл. По суті це відкритий пиріг з вершковою заливкою, але начинка робить його особливим, а красивий розріз завжди викликає захоплення.

Помідори для фарширування вибирайте міцні, однакового розміру і трохи плескатої форми. Такі особливо зручно щільно укладати в форму. Я робила півпорції, але рецепт дуже хороший, сміливо можна і збільшити!

  • Вершкове масло - 80 грам (тІСТО: всі продукти нижче)
  • Борошно пшеничне - 130 грам (с / сорт)
  • Жовток - 1 штука
  • Вода - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1/2 чайних ложки
  • Фарш яловичий - 300 грам (начинка: всі продукти нижче)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (дрібний)
  • Жовток - 1 штука
  • Сухарі мелені - 3 Ст. Ложки
  • Вершки - 2 Ст. Ложки(20%)
  • Koriandr - 1 щіпка (мелений)
  • Вершки - 50 мілілітрів (зАЛИВКА: всі продукти нижче)
  • Яйце - 1 штука
  • Білки яєчні - 2 штуки
  • Зелень - 1 пучок (суміш петрушки, базиліка і зеленої цибулі)
  • Сир тертий - 50 грам (я брала моцарелу)
  • Чорний перець - За смаком
запіканка по-Будапештської - фото крок 1
Почати краще з приготування пісочного тіста. Я завжди готую його за допомогою кухонного комбайна. Це легко, швидко та якісно. Покладіть в чашу просіяне з розпушувачем і сіллю борошно, додайте нарізане шматочками холодне масло. Пробийте в пульсовом режимі в крихту.
запіканка по-Будапештської - фото крок 2
Додайте жовток і пару ложок дуже холодної води, пробийте до збирання тесту в кулю. Якщо ніяк не збирається, влийте ще пів-ложки / ложку води. Готове тісто приберіть в пакет і в холодильник на півгодини.
запіканка по-Будапештської - фото крок 3
Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Обсмажте на олії до прозорості.
запіканка по-Будапештської - фото крок 4
Додайте фарш і смажте, помішуючи, до розсипчастості і рум'янцю.
запіканка по-Будапештської - фото крок 5
Остудіть фарш до теплого стану, приправити сіллю, поперчіть за смаком. Додайте жовток, мелені сухарі і коріандр. Добре вимішайте фарш.
запіканка по-Будапештської - фото крок 6
У помідор зріжте «кришечку», виберіть ложкою м'якоть, посоліть помідори всередині і покладіть на тарілку зрізом вниз для стікання соку.
запіканка по-Будапештської - фото крок 7
Тісто вийміть з холодильника, розкачайте шаром в сантиметр. Покладіть в підготовлену форму, піднявши трохи бортики.
запіканка по-Будапештської - фото крок 8
Наповніть помідори щільно фаршем, викладіть на тісто зрізом вниз. Якщо залишиться трохи фаршу, можна укласти його між помідорами.
запіканка по-Будапештської - фото крок 9
Для заливки збийте виделкою яйця з вершками, посоліть і поперчіть за смаком. Додайте нашатковану зелень і тертий сир. Ще раз перемішайте.
запіканка по-Будапештської - фото крок 10
Залийте запіканку і поставте в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 20-25.
запіканка по-Будапештської - фото крок 11
Краї добре піднімуться, підрум'яняться і почнуть відставати від форми. Вийнятої з духовки запіканці дайте постояти хвилин 5-10.
запіканка по-Будапештської - фото крок 12
Подавайте теплою, прикрасивши свіжою зеленню.

Схожі рецепти