Запіканка з макаронів зі свининою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в холодильнику залишилися макарони, які ви вчора готували на вечерю чи обід, а сьогодні не знаєте, що з ними робити, гляньте рецепт, як приготувати запіканку з макаронів зі свининою.
В даному рецепті макарони ми використовуємо тільки що зварені, але відмінно підійдуть і ті, що були приготовлені раніше. Для приготування м'ясо обсмажуємо, макарони варимо, кладемо в форму для запікання, заливаємо соусом і випікаємо в духовці. Просто, економно і швидко. Таке блюдо підійде як обіду або вечері. Смачного!
- Свинина - 700 грам
- Макарони - 700 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1, 5 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Яйце - 1 штука
- Зелена цибуля - 0, 5 пучка
- Сіль і спеції - За смаком

1. М'ясо миємо й нарізаємо тонкими шматочками. У мисці змішуємо будь-які спеції за смаком, обвалюють в них шматочки. Сковороду відправляємо на вогонь. Обсмажуємо в ній м'ясо, додаємо столову ложку води. Тушкуємо все під закритою кришкою.

2. Макарони відварюємо в підсоленій воді, відкидаємо на друшляк і перекладаємо в миску. Забиваємо до них яйце і додаємо дрібно рубаний часник.

3. Готуємо соус: нарізаємо цибулю, обсмажуємо його на сковороді, додаємо томатну пасту, спеції і сіль, а також 1, 5 склянки води. Накриваємо кришкою, tusim 5 хвилин.

4. Форму для випікання змащуємо маслом, перекладаємо в неї половину макаронів, наступним шаром викладаємо м'ясо, поливаємо його соком, в якому воно смажилося, потім знову викладаємо макарони і знову поливаємо соусом. Випікаємо при 200 градусах 20-30 хвилин. Після випікання прикрашаємо рубаним зеленою цибулею.