Засолювання Хамса
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам про те, що засолювання хамси в домашніх умовах - це хоч і трудомісткий, але зовсім нескладний процес. А головне - результат буде просто приголомшливим.
Цей простий рецепт засолювання хамси хороший тим, що він не передбачає конкретних термінів, які риба повинна стояти в солі. Якщо ви хочете отримати слабосоленую рибку, досить 1-2 днів і меншого кількість солі. Для солоної і насиченою за смаком хамси можна залишити її на 6-7 днів. При бажанні можна додати крім солі також спеції і ароматні трави, наприклад.
- Khamseh - 2 кілограма
- Сіль - 1 Склянка (приблизно)

1. Рибу викладіть в мийку і промийте кілька разів під проточною водою. Обсушити трохи.

2. Далі самий трудомісткий і тривалий процес, який передбачає цей простий рецепт засолювання хамси - чистка риби. Її потрібно акуратно позбавити від нутрощів.

3. Видаливши голову і нутрощі, викладіть рибку в глибоку миску і залийте водою. Через півгодини воду замініть чистою. Цей процес повторіть 3-4 рази. Після за допомогою паперової серветки обсушити трохи і викладіть в мисочку, засипавши 3-4 ложками солі.

4. Годин через 5 перший етап завершено. Підготуйте чисту ємність, на дно якої насипте трохи солі.

5. З риби злийте рідину, що і потроху викладайте її в підготовлену ємність, пересипаючи шари сіллю.

6. Зверху, коли ємність вже повна, щедро присипте сіллю. Встановіть на першу добу невеликий вантаж зверху, накривши верхній шар солі шматочком чистої марлі.

7. За часом засолювання хамси в домашніх умовах займе від 2 до 7 діб.

8. Дуже важливий момент - перед вживанням необхідно викласти рибку в друшляк, промити під проточною водою, а потім залити водою і залишити на пару годин. Після знову промити. От і все, апетитна солона рибка готова.