Житній хліб з насінням 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Хочу вам сьогодні розповісти, як приготувати житній хліб з насінням: смачний, свіжий і дуже ароматний. Нам знадобиться хлібопічка, трохи насіння і цей простий рецепт пишного тесту! Спробуйте!
Перед вами рецепт приготування житнього хліба з насінням. Звичайно, насіння і родзинки можна замінювати всім, ніж побажаєте: я, наприклад, часто роблю такий хліб в італійському стилі, додаючи зелені оливки, шматочки томатів і спеції на кшталт "італійських трав" . А можна зробити і "французький" хліб, додавши м'яту, розмарин і трохи "прованських трав" . Спробуйте і не бійтеся експериментів! 
- Борошно житнє - 250 грам
 - Борошно пшеничне - 150 грам
 - Цукор - 20 грам
 - Сіль - 10 грам
 - Дріжджі сухі - 10 грам
 - Насіння - 100 грам
 - Ізюм - 80 грам (можна замінити горішками )
 - Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
 - Вода - 280 мілілітрів
 

1. Змішаємо спочатку сухі компоненти: борошно двох видів, цукор, сіль і дріжджі. Потім додамо підігріту воду і масло. Перемішаємо, і нехай тісто в хлібопічці готується хвилин 10, щоб дріжджі вступили в реакцію.

2. Далі додамо до тесту родзинки і обсмажені на сковороді насіння. Перемішаємо ретельно і в хлібопічці включаємо програму замісу на 20 хвилин.

3. Через двадцять хвилин розрівняти руками хліб за формою, щоб він піднявся рівномірно, а не в самому несподіваному місці. І далі в режимі випічки готуємо два години, після чого накриємо рушником і на решітці потримаємо ще дві години.

4. І ось такий виходить в результаті хлібець!